0
Košarka

KSS: Ne želimo da igramo sa Kosovom

Objavljeno: 11.02.15 u 21:11

Košarkaški savez Srbije protivi se prijemu Kosova u FIBU, istaknuto je tokom razgovora predsednika KSS Dragana Đilasa i generalnog sekretara Andrije Kleuta sa čelnicima FIBA Evropa u sedištu ove organizacije u Minhenu.

Na taj način predstavnici KSS potvrdili su stav o prijemu Kosova koji je u petak na sastanku Borda FIBA Evrope izneo Dejan Bodiroga, potpredsednik KSS.

Đilas I Kleut posebno su istakli da je, u slučaju da se donese drugačija odluka i Kosovo primi u FIBA, neophodno izbeći mogućnost međusobnih utakmica.

Generalni sekretar FIBA Evropa Kamil Novak informisao je rukovodstvo KSS o daljem razvoju situacije u vezi sa ABA ligom i Evroligom, kao i da će se o tim temama odlučivati sredinom marta.

Na sastanku je bilo reči i o zainteresovanosti našeg Saveza da se kandiduje za organizaciju evropskih prvenstava za mlađe kategorije u 2016., kao i za prvenstvo Evrope za žene 2017. godine.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter