0
Ostali sportovi

ZA KOGA ĆE NAVIJATI PORODICA ĆUK: Prvi put – Miloš protiv Marka!

Objavljeno: 10.02.15 u 18:33

U jednom od ključnih mečeva Lige šampiona, vaterpolisti Radničkog iz Kragujevca u sredu od 18 sati, na zatvorenom bazenu Sportskog centra „Park“, dočekuju prvaka Mađarske, tim Egera.

Trener Radničkog, Uroš Stevanović, najavio je još jedan spektakl u Kragujevcu, jer je Eger izuzetno jak sastav. Pored naših reprezentativaca, Miloša Ćuka i Branislava Mitrovića, imaju Borisa Vapenskog koji je prošle sezone igrao za Zvezdu i Uroša Čučkovića iz Partizana i sedam mađarskih reprezentativaca.

– Ne samo što su po imenima jak sastav, već su i u izuzetno dobroj formi. U prošla dva kola Lige šampiona ostvarili su veoma bitne pobede, u Breši i protiv Olimpijakosa. Dolaze ovde da pobede i sigurno da bi sa nova tri boda bili jako blizu „fajnal-siksa“. Sa druge strane, i mi smo u dobroj formi, što govore rezultati, ali iscrpele su nas ove utakmice u ritmu sreda-subota. Mislim da je ovo peta sreda da igramo uzastopno, fizički nismo najspremniji, ali uz podršku publike mislim da ćemo i to malo što nam fali nadoknadi – rekao je Stevanović za klupski sajt.

Strateg kragujevačkog tima istakao je da je najbitnije da su svi spremni i izrazio nadu u nastavak serije pobeda u Kragujevcu.

– Mislim da imamo znanja da se suprostavimo takvim timovima, što smo pokazali protiv Solnoka, koji ima još i zvučnija imena. Nadam se da ćemo tu partiju ponoviti. Moramo da podignemo nivo agresivnosti u odbrani, koji nam je falio u prošlim utakmicama. Da krenemo sa što agresivnijim presingom, nametnemo svoj ritam i da dobijemo utakmicu dobrom odbranom i dobrim igračem manje – otkrio je Stevanović.

Sport vaterpolo waterpolo partizan liga sampiona champions league

Eger je trenutno drugi na tabeli, sa sedam bodova, dok je petoplasirani Radnički osvojio tri. Jedna od najvažnijih kockica u mozaiku Radničkog, Marko Ćuk, složio se da je ovaj susret izuzetno važan za oba tima.

– Oni u ovom meču vide korak ka „fajnal-siksu“, dok je za nas jedan od presudnih koraka. Ukoliko pobedimo ostajemo u trci, dok ćemo u slučaju gubitka bodova znatno otežati put. Ekipa je spremna i ako budemo imali veliku podršku navijača, kao i do sada, imamo velikih izgleda za trijumf – kazao je Ćuk.

Još pre nekoliko godina Marko Ćuk je izjavio da bi voleo da se nađe zajedno sa mlađim bratom, Milošem, u bazenu, ako ne sa iste, onda makar sa suprotne strane. Sada mu se ta želja ostvarila.

– To je za mene neka lična satisfakcija pošto nismo imali prilike da igramo ni zajedno, ni jedan protiv drugog. Mislim da će biti interesantno i meni i njemu i da ćemo imati jedan motiv više da se dokažemo. Ne znam samo za koga će mama i tata navijati – zaključio je Ćuk u šaljivom tonu.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Ulaznice za ovu utakmicu mogu se kupiti na info pultu zatvorenog bazena SC „Park“, po ceni od 200 dinara.

Partizan sutra od 19.00 časova gostuje ekipi Špandaua.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter