0
Košarka

NBA: Durant ubacio 40, Boš srušio Nikse

Objavljeno: 10.02.15 u 08:22

U nastavku takmičenja u NBA ligi noćas je odigrano čak devet utakmica. Veče je počelo u Inidjanopoloisu u kojem je trener Sparsa Greg Popovič stigao do značajnog jubileja.Naime, Sparsi su teškom mukom slomili otpor Pejsersa, a trener Popovič je na taj način u svoju vitrinu jubileja postavio i svoju 1000. pobedu u NBA ligi. Toni Parker je bio bolji od ostalih sa 17 poena i 7 asistencija.

Košarkaši Golden Stejta gostovali su u Vels Fargo Centru i u laganom ritmu su pokorili Filadelfiju. Ol-star plejmejker Voriorsa Stef Kari je bio najefikasniji u trijumfu svog tima sa 20 poena.

Ekipa Vašingtona ugostila je u „Di Siju“ ekipu Orlanda i pobedila bez većih problema. Trener Vizardsa ima mnogo poverenja u igrače sa klupe, a rezerve Vašingtona su u poslednja dva meča postigla zajedničkim snagama čak 108 poena. Da Vašington poseduje kvalitet kolektiva pokazuje činjenjica da je od startera najefikasniji bio Marsin Gortat sa 14 poena i 14 skokova.

Igrači Majamija savladali su Njujork na Saut Biču. Vejd je bio prinuđen da propusti meč zbog problema sa povredom, pa je svaka lopta išla na Krisa Boša. On je meč završio sa 32 poena uz šut iz igre 12-23. Sasvim dovoljno za trijumf. Na drugoj strani istakao se Karmelo Entoni sa 26 poena.

Milvoki Baks bio je domaćin i pobednik susreta sa Netsima. Kvalitetno rolu pružio je Janis Adetokumpo koji je bio blizu tripl-dabla sa 12 poena, 9 skokova i 8 asistencija. Džerad Dadli je dodoa 19 poena za siguran trijumf „Jelena„.

Ekipa Minesote upisala je rekord sezone od tri vezane pobede, ali noćas je naišla na lidera Istoka, ekipu Atlante, i tu se serija čete Flipa Sandersa završila. Sjajni Ol-star centar Hoksa Al Horfrod je ubacio 28 poena uz 8 skokova, Kerol je dodao 26 koševa. Nikola Peković, na drugoj strani, upisao je 14 poena.

U poslednjih desetak mečeva Gordon Hejvord je dramatično povećao svoj nivo forme. Ovaj momak je noćas stigao do svije druge partije sa 30+ poena pošto je ubacio 32 u trijumufu Jute nad Pelikansima.

Ekipa LA Klipersa savladala je Dalas na krilima fantastičnog plejmejkera, Krisa Pola. Sjajni CP3 meč je završio sa 25 poena i uz 13 asistencija, a treba napomenuti i više nego kvalitetnu rolu Deandrea Džordana koji je meč završio sa čak 22 poena i neverovatnih 27 skokova.

I u poslednjem susretu – šou-tajm program Kevina Duranta. Superstar Oklahome srušio je ekipu Denvera ubacivši čak 40 poena uz samo 19 šuteva iz igre od kojih je pogodio čak 12. Durant je za tri poena šutirao sjajnih 7-12, a njemu uz rame bio je i Rasel Vestbruk sa 26 poena i 9 asistencija.

Rezultati:

Indijana – San Antonio 93:95
Filadelfija – Golden Stejt 83:89
Vašington – Orlando 96:80
Majami – Njujork 109:95
Milvoki – Bruklin 103:97
Minesota – Atlanta 105:117
Nju Orlins – Juta 96:100
Dalas – LA Klipers 98:115
Denver – Oklahoma 112:124

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter