Najbolji srpski paraglajdista i tim lider naše reprezentacije – Predrag Dudić pripremio je poseban video snimak za redakciju HotSporta i naše verne čitaoce.

Iz daleke Kolumbije, gde se nedavno održalo Svetsko prvenstvo u paraglajdingu, naš tim na čelu sa tim liderom Predragom Dudićem ostvario je zapažene rezultate. Naime, naša reprezentacija je u ukupnom plasmanu osvojila 23. mesto na svetu, što je i više nego dobar rezultat kada se u obzir uzme da je naša selekcija pre Kolumbije bila 36. na WPRS listi.


Paraglajding 1

– Kolumbija je bila fenomenalan domaćin. Ovo je bilo definitivno najbolje Svetsko prvenstvo u svakom pogledu. Naša reprezentacija zabeležila je odlične rezultate kako na Svetskom prvenstvu, tako i na Otvorenom prvenstvu Kolumbije u kom imaju pravo da učestvuju svi takmičari. Srpski paraglajding se pre Svetskog prvenstva nalazio na 36. mestu WPRS rang liste, a nakon njega skočili smo na 33. poziciju, dok ćemo 1. marta zauzeti 26. poziciju, kada u skoring uđe pomenuto prvenstvo Kolumbije – rekao je za HotSport tim lider naše reprezentacije Predrag Dudić. 

Paraglajding 2

Srpsku reprezentacija su pored Dudića, predstavljali i Vladimir Bačanin, Srđan Ristanović, Željko Ovuka.

Rezultati srpskih paraglajdista u Kolumbiji (u oba takmičenja učestvovalo je po 150 takmičara iz celog sveta):

Svetsko prvenstvo:
52. Vladimir Bačanin
114. Željko Ovuka
120. Srđan Ristanović
Reprezentacija Srbije ekipno 23. pozicija od ukupno 48 zemalja koje su učestvovale.
Otvoreno prvenstvo Kolumbije:
5. Vladimir Bačanin
7. Predrag Dudić
28. Srđan Ristanović
58. Željko Ovuka

Obavezno pogledajte ovaj ekskluzivni snimak, koji je za naše čitaoce priredio srpski paraglajding tim na čelu sa Predradom Dudićem, pa razmislite da li biste i Vi smeli da se oprobate na ovakvim visinama…

Paraglajding 4

Paraglajding 3

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.