0
Košarka

NBA: Peković srušio Detroit, Harden uzalud brojao do 45

Objavljeno: 09.02.15 u 08:21

U nastavku NBA lige tokom prethodne večeri odigran je maraton od čak devet utakmica.

U prvoj, koja je odigrana još sinoć, ekipa Oklahome Siti Tander bez većih poteškoća savladala je LA Kliperse koji su igrali bez povređenog Blejka Grifina koji će morati na operaciju lakta.

Sa druge strane, za Tandere je na terenu bio Kevin Durant koji je odigrao drugi meč nakon pauze zbog povrede i noćas je bio na svom nivou pošto je ubacio 29 poena za isto toliko minuta na terenu uz šut iz igre od sjajnih 10-15.

Treba napomenuti da je više nego kvalitetnu  rolu sa klupe pružio ruki Mič MekGeri koji je pronjižio dabl-dabl od 19 poena i 10 skokova. Rasel Vestbruk je ubacio 19 uz 11 skokova i 5 asistencija.

Drugi meč takođe je završen sinoć. Ekipa Klivlenda je bez većih muka izašla na kraj sa Lejkersima u svojoj Kviken Louns Areni. Lebron je neposredno pre meča razgovarao sa Kevinom Lavom od koga je tražio da sa sebe skine pritisak i počne da šutira više.

Ono što je LBJ zahtevao, Kevin Lav je sproveo u delo. Sjajni krilni-centar meč je završio kao najefikasniji igrač oba tima sa 32 poena i 10 skokova, a za tri poena šutirao je fantastičnih 7-8, od čega je pogodio 4 trojke za 3,5 minuta šutirajući bez promašaja.

Kada se na to dodaju i sjajne role Kajrija Irvinga koji je ubacio 28 poena uz 10 asistencija i šut iz igre 10-14, ali i Lebrona koji je stao na 22 poena, 10 skokova i 8 asistencija, jasno je da nejaki Lejkersi nisu imali čemu da se nadaju.

Ekipa Atlante je nakon fantastične serije od 19 pobeda doživela poraz, potom je pobedila, a onda je noćas ponovo osetila gorčinu poraza. Skalp Hoksima skinuli su Grzlisi koje je do trijumfa predvodio Majk Konli sa 21 poenom i 6 asistencija.

Indijana Pejsers je nadigrala Hornetse. Vicešampion Istočne konferencije do trijumfa je stigao na krilima 22 poena Si Džej Votsona. Zanimljivo, ovo je treća vezana pobeda čete Frenka Vogela, a to je najduži niz trijumfa ove ekipe u bezmalo godinu dana.

Trijumf Pejsersima obezbedio je Džordž Hil koji je ubacio flouter na 5 sekundi pre kraja kojim je doneo kasno vođstvo i trijumf svojoj ekipi. Za ekipu Šarlota Al Džeferson je nanizao 30 poena.

Ekipa Detroita igra kvalitetno i bez povređenog Brendona Dženingsa. Njegov posao odlično odrađuje Di Džej Augustin, ali Minesota, tim sa ubedljivo najlošijim učinkom na Zapadu, konačno je kompletiran. Nedavno su se na parket vratili i Kevin Martin i Riki Rubio (propustio meč sinoć odlukom trenera Sandersa), ali i Nikola Peković.

Upravo poslednjespomenuti Crnogorac je demolirao Pistonse u reketu, pošto je meč završio sa 29 poena. Ovo je prvi put u ovoj sezoni da Timbervulvsi vezuju tri pobede.

Košarkaši Čikaga slavili su u Orlandu. Novu sjajnu rolu pružio je novi Ol-star Bulsa, Džimi Batler, koji je meč okončao sa 29 poena. Di Rouz je proknjižio dabl-dabl sa 10 poena i 11 asistencija. Ekipa Orlanda bila je u vođstvu do 19 sekundi pre kraja, a onda je Fornije prodao loptu, da bi koš vredan pobede postigao Pau Gasol koji je završio sa 25 poena i 15 skokova.

Ekipa Porltnada savlaldala je Hjuston Roketse. Demjan Lilard pozvan je da učestvuje na Ol-staru nakon povrede Entonija Dejvisa, ali je Lamarkus Oldridž večeras blistao sa 24 poena.

Na drugoj strani u ekipi Kevina MekHejla postojao je samo jedan čovek – Džejms Harden. Popularni „Bradonja“ radio je sve i svja, ubacio je 45 poena uz 9 skokova i 8 asistencija, ali je i to bilo premalo za pobedu u Tojota Centru.

Toronto je savladao Sparse uz 20 poena Amira Džonsona, dok je Sakramento nadigrao Finiks uz 28 poena Demarkusa Kazinsa i njegovih 12 skokova.

Rezultati:

Oklahoma – LA Klipers 131:108
Klivlend – LA Lejkers 120:105
Memfis – Atlanta 94:88
Šarlot – Indijana 102:103
Detroit – Minesota 101:112
Orlando – Čikago 97:98
Hjuston – Portland 98:109
Toronto – San Antonio 87:82
Sakramento – Finiks 85:83

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter