0
Košarka

FOTO: kkcrvenazvezda.rs

ČAST: Zvezdin klinac jedini srpski predstavnik u Njujorku!

Objavljeno: 09.02.15 u 12:34

Talentovani junior Crvene zvezde Telekom Nikola Rakićević biće učesnik prestižnog internacionalnog kampa pod nazivom “Košarka bez granica“ koji se od 13. do 15. februara održava u Njujorku.

Rakićević će biti jedini košarkaš iz Srbije na kampu za igrače od 16 do 18 godina koji zajednički organizuju NBA i FIBA.

Tokom boravka u Njujorku eminentni NBA i FIBA treneri će raditi na poboljšanju individualnih i timskih kvaliteta igrača, biće organizovano takmičenje u šutu i proglašen MVP kampa.

Sa mladim igračima iz celog sveta radiće i NBA košarkaši Danilo Galinari (Denver), Gorgui Dieng (Minesota), Stiven Adams (Oklahoma) i Tiago Spliter (San Antonio) koji će im direktno na terenu prenositi svoja iskustva. Zanimljivo je da će svi učesnici ovog kampa prisustvovati Ol-star vikendu koji se u to vreme održava u Medison Skver Gardenu, a to će biti praksa i ubuduće.

Treba istaći da se kamp pod nazivom Košarka bez granica održava još 2001. godine i do sada je okupio 2200 košarkaša iz čak 120 zemalja od koji je 33 draftovano u NBA.

Nikola Rakićević rođen je 14. januara 1998. godine, visok je 198 centmetara i igra na poziciji beka. Sa juniorima Crvene zvezde Telekom je prošle sezone trijumfovao na Evroliginom turniru u Milanu, a 2014. godine sa reprezentacijom Srbije je osvojio bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu za igrače do 17 godina. Takođe, na tom šampionatu koji je održan u Dubaiju izabran je u idealnu petorku. Kao član kadetske selekcije Srbije 2013. godine Rakićević je osvojio srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu u Ukrajini, a iste godine je na Olimpijadi mladih osvojio najsjanije odličje.

 

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter