1
Ostali sportovi

SAVA RANĐELOVIĆ ZA HOTSPORT: Voleo bih da prvi derbi kao kapiten pamtim po pobedi!

Objavljeno: 08.02.15 u 12:36

Prvi vaterpolo večiti derbi u sezoni igra se od 18.00 časova, na bazenu ‘Milan Gale Muškatirović’, u okvru 16. kola Triglav regionalne lige, u kojem Crvena zvezda dočekuje Partizan.U prethodne dve sezone odigrano je pet večitih derbija, Crvena zvezda je slavila četiri puta, Partizan jednom. Crveno-beli su prekunuli dvodecenijsku dominaciju crno-belih na početku sezone 2012/13 pobedom od 8:5 na Tašmajdanu, potopm su se isti rivali sreli u finalu Kupa Srbije, gde su posle dva produžetka izabranici Dejana Savića bili bolji (9:8). U narednom okršaju, takođe na Banjici, ali ovoga puta u okviru prvenstva, početkom marta 2013. Partizan je slavio sa 10:8 i to je poslednja pobeda čete Vladimira Vujasinovića. Prošle sezone crveno-beli su slavili sa 11:9 i 12:9.

Međutim, ovoga puta izrazitog  favorita nema. Ekipe su jako mlade, slične.

– Biće to pravi derbi, neizvestan do kraja! Obe ekipe su dosta mlade, željne dokazivanja. Nemamo nikakvih problema, kompletni smo i jedva čekamo da utakmica počne – kaže za HotSport kapiten Zvezde Sava Ranđelović.

Ovo će biti prvi večiti derbi u kojem reprezentativac Srbije predvodi tim kao kapiten. Postoji li tenzija?

– Sigurno da postoji, pogotovo pred ovakve utakmice. Kod nas je malo igrača koji imaju iskustva u derbiju, svesni smo toga i spremni da damo maksimum. Naravno da je posebna draž biti kapiten Crvene zvezde u derbiju, sigurno ću to pamtiti, međutim, ne mogu da kažem da ću biti motivisaniji nego u ostalim utakmicama, jer u svakoj dajem sve od sebe.

Ali…

– Voleo bih da u prvom derbiju kao kapiten osvojimo tri boda, koja će nam sigurno podići samopouzdanje za nastavak takmičenja.

Znaju crveno-beli kako treba igrati sa Partizanom.

– Glavni aduti su im Subotić i Mandić, ali treba da obratimo pažnju i na Stojanovića i Jakšića. Ako uspemo njih da pokrijemo, mislim da imamo velike šanse da trijumfujemo – zaključio je Ranđelović.

Večiti derbi crno-beli dočekuju na šestom mestu na tabeli, sa šest osvojenih bodova, Crvena zvezda je osma sa tri.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

1 Komentara

  1. Ovo NIJE NITI CE IKADA BITI veciti derbi, najtrofejniji klub ovog sporta na SVETU se sastaje sa privatnim klubom Cedomira Jovanovica Beogradski Vaterpolo Klub (BVK krace) zvezda VET (od veterani) koji kao takav NIJE clan SD cz, kao ni druge privatne zvezde!!!
    A definicija vecitog derbija nije da je to svaki mec klubova sa Partizan i zvezda u imenima nego SAMO mecevi klubova iz SD-ova Partizana i zvezde!!!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter