0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

PRIPREME: Vojvodina nerešeno sa oštrim Mađarima

Objavljeno: 08.02.15 u 18:32

Devedest minuta prave rovovske bitke, koja je u nekim trenutcima, prerastala u nekorektnost i grubosti mađarske ekipe, nije donelo pobednika u duelu Vojvodine i Đera (0:0). Mađarski arbitar, Horako, svrstao se na stranu svojih zemljaka, tolerisao im preoštru igru, pa su „deblji kraj“ izvukli Jovica Vasilić i Luka Luković.

Obojica su meč okončali s povredama. Kakvim, ostaje da se vidi kada pregled bude obavio dr Borko Vukosav. Ovakav pristup fudbalera Đera mogli smo i naslutiti, nakon jučerašnje izjave njihovog trenera, Vasilea (Lasla) Mirjuce, koji je, upitan o utakmici protiv Vojvodine, doslovno rekao : „Moramo ih samleti“.

Zoran Marić je u ovoj utakmici, želeo da isproba i neke alternative, pa u postavi nije bilo klasičnog špica, već je na toj poziciji igrao Luka Luković. Iako su se dobro kretali, dosta trčali i muški se suprotstavili rivalu, „crveno-beli“ nisu dolazili u šansu u prvih 45 minuta. Sa druge strane, Mađari pripretili su zapretili u 29. minutu. Tada je Koltai šutirao u levi donji ugao, ali je Vanja Milinković-Savić bio na mestu i sjajno zaustavio ovaj pokušaj. U 36. minutu Ibanjez je izveo korner s desne strane, lopta se nekako provukla do srca šesnaesterca i mirisalo je na opasnost po gol Vojvodine, ali je Karanov bio na pravom mestu i izbio loptu u polje.

U nastavku utakmice, Đer je imao laganu terensku inicijativu, ali pravih prilika ni na jednoj strani nije bilo. Zabeležili smo pokušaj Tumbasevića iz slobodnog udarca, u 65. minutu, ali je lopta, nakon njegovog udarca sa oko 25 metara, završila svoj put kraj leve stative.

– Arbitar je tolerisao na momente oštru igru Đera i to je ubilo lepotu igre u ovoj utakmici – rekao je Zoran Marić, trener Vojvodine.

– Zadovoljan sam, što naši mladi igrači nisu ustuknuli, već su prihvatili borbu i pokazali da mogu da se nose i sa takvim protivnikom. Nadam se da povrede koje su zaradili Vasilić i Luković nisu ozbiljnije prirode. Nismo postigli gol, ali ga nismo ni primili. Budući da su povređeni Gaćinović i Asani, a da nas je čekao još jedan susret, imao sam mali izbor igrača u ovoj utakmici i u skladu s tim kalkulisao sam sastavom.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter