0
Evropske lige

PRIMERA: Pedro Leon srušio favorizovanu Sevilju (VIDEO)

Objavljeno: 08.02.15 u 18:57

U 22. kolu španske Primere Getafe je savladao Sevilju na svom ‘Koliseumu Alfonso Perez’ sa 2:1. Odlučujući pogodak postignut je pet minuta pre kraja utakmice, a strelac je bio Pedro Leon.

Getafe je poveo u 29. minutu posle opravdano dosuđenog jedanaesterca koji je na pravi način iskoristio Alvaro Vaskez. Isti igrač je početkom drugog poluvremena imao sjajnu priliku da udvostruči prednost svog tima, ali nije uspeo da zatrese mrežu golmana Sevilje. Kazna je stigla u 66. minutu kada je Kričovjak izuzetnim pogotkom utišao publiku na ‘Koliseumu Alfonso Perez’.

Obe ekipe su želele da dođu do sva tri boda, ali su domaći ipak bili odlučniji u toj nameri. To im se i isplatilo u 85. minutu, kada je Pedro Leon posle odlične akcije bukvalno ugurao loptu u mrežu Rika i doneo veoma važnu pobedu Getafeu.

https://www.youtube.com/watch?v=0on5uWIHwCQ

Ovom pobedom Madriđani su izašli iz zone ispadanja i sa 20 bodova zauzumaju 16. mesto na tabeli. Sevilja je ostala na četvrtoj poziciji, sa bodom više, ali i utakmicom manje u odnosu na Valensiju. U narednom kolu Getafe će gostovati baš Valensiji na ‘Mestalji’, dok će Sevilja dočekati Kordobu.

Rezultati 22. kola Primere:

Subota:

Atletiko Madrid – Real Madrid 4:0
Viljareal – Granada 2:0
Levante – Malaga 4:1
Real Sosijedad – Selta Vigo 1:1
Deportivo – Eibar 2:0

Nedelja: 

Kordoba – Almerija 1:2
(Kantabrija 10. – Mičel 61, 66)

Hetafe – Sevilja 2:1 (1:0)
(Vaskez p. 29, Leon 85 – Kričovjak 66)

Espanjol – Valensija (19)
Atletik Bilbao – Barselona (21)

Ponedeljak:

Elče – Rajo Valjekano (20.45)

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter