4
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: KKCZ

RISTOVIĆ: Oni koji kritikuju Radonjića nude se za mesto trenera u Zvezdi!

Objavljeno: 07.02.15 u 17:40

Zvezda je plasmanom u Top 16 fazu Evrolige ostvarila prvi ovosezosnki cilj. Takođe, crveno-beli su lideri regionalnog takmičenja i samo su na korak od obezbeđivanja prvog mesta pred start plej-ofa ABA lige što je bio drugi kratkoročni cilj. Za to im je potrebno još samo jedna pobeda u preostalih šest kola. Uz to, treba dodati da je Zvezda od ove sezone i rekorder regionalnog takmičenja sa 20. uzastopnih pobeda i jedini je neporaženi tim u dosadašnjem toku ABA lige.

 

Međutim, ono najvažnije tek predstoji, a toga su i te kako svesni u Crvenoj zvezdi.

– Sve ovo što je KK Crvena zvezda Telekom ostvarila do sada možemo da posmatramo kao najbolju moguću uvertiru za sve ono što nam sledi, a to je borba za trofeje. Rezultati koje je Zvezda postigla, kvalitetne utakmice i vrlo dobre partije koje je pružala su dokaz da smo na pravom putu. Međutim, svesni smo da odlučujuće utakmice tek predstoje i da u nastavku sezone neće biti nimalo lako. Niko se lako i bez borbe neće odreći nijednog pehara i zato će naša koncentracija biti još veća, a naš rad još naporniji i to u svim segmentima kluba – počeo je priču za klupski sajt direktor crveno-belih Davor Ristović i potom dodao:

– Moram da naglasim da je Zvezda ove sezone ostvarila fenomenalan uspeh u Evroligi. Prvi put u istoriji Zvezda je izborila učešće u Top 16 fazi. Plasman među 16 najboljih timova Evrope ostvaren je na sjajan način osvajanjem drugog mesta u D grupi, odmah iza Olimpijakosa, što do sada nije pošlo za rukom nijednom našem timu. Koliki značaj ima taj uspeh najbolje se može sagledati kroz prizmu da je Zvezda ubedljivo najmlađi tim Evrolige sa prosekom od 23 godine, i da je klub sa najmanjim budžetom u Top 16 fazi. Poređenja radi Barselona ima budžet od 30 miliona evra, Real tri miliona manje, a recimo Olimpijakos budžet od 18 miliona evra. Od 24 kluba učesnika Evrolige ove sezone Zvezda je na 22. mestu po visini budžeta – naglašava Ristović.

Kada je reč o ABA ligi, Ristović je imao zanimljiv komentar:

– Smatram da se neobjektivno gleda na rezultate koje je Zvezda do sada ostvarila u regionalnom takmičenju. Priče da je ABA liga slaba, da nema kvalitet jednostavno nisu tačne i stiče se utisak da je želja da se time omalovaže Zvezdine pobede. Ponavljam, sve to je manje bitno jer se ono najvažnije dešava u plej-ofu, ali je nekorektno da se kaže da 20 uzastopnih pobeda nije rezultat za poštovanje – rekao je Ristović.

Svemu ovom treba dodati da je Zvezda ubedljivo najgledaniji tim Evrolige, da ima najkorisnijeg igrača i najboljeg skakača elitnog takmičenja kao i drugog na listi najboljih asistenata Evrolige…

– Sve to kao da nekima i dalje nije dovoljno pa pored svih ovih činjenica možemo da čitamo i slušamo njihove kritike koje su potpuno neosnovane. Poenta je da se među kritičarima stalno pojavljuju isti likovi i tu se ne radi o konstruktivnoj kritici, jer kakvu kritiku možete da izreknete za tim koji ima 20 uzastopnih pobeda u ligi i plasirao se među 16 najboljih ekipa u Evropi, već je u pitanju zla namera. Da se na neki način naruši harmonija i da se time po svaku cenu destabilizuje klub. Prosto je neverovatno da kritiku upućuju treneri koji nemaju ama baš nikakvo iskustvo u radu sa seniorskim timovima, a svojim kritikama žele samo medijsku pažnju radi sopstvene reklame. Krajnje podlo se napada trener Dejan Radonjić, čiji se pečat u radu jasno vidi i koji ima maksimalno poverenje svih ljudi u klubu. Te napade na Radonjića mogu da tumačim samo na taj način da se oni koji kritikuju nude za mesto trenera u Zvezdi. To pre svega nije kolegijalno, a pravo pitanje je ko su uopšte ti ljudi, šta su uradili i osvojili u svojim dosadašnjim trenerskim karijerama i odakle im kredibilitet za napade takve vrste – zastao je Ristović i dodao:

– Imamo situaciju da kada Zvezda pobeđuje iskusnije i bogatije klubove od sebe kao što su Valensija, Laboral Kuća, Galatasaraj i Alba te pobede se podrazumevaju, a kada se izgubi od ekipa kao što su Makabi koji je prvak Evrope, Real Madrid vicešampion Evrope ili Barselona trećeplasirani tim sa minulog Fajnal fora, onda je to katastrofa. Ništa se u sportu ne podrazumeva, jer svaku pobedu moraš debelo da zaslužiš na terenu, a isto tako ne može biti smak sveta ako izgubiš utakmicu od ekipe kakva je Real koja je u stanju svakog protivnika da deklasira velikom razlikom.

Ristović je posebno želeo da naglasio sledeću stvar:

– Svi ti koji neosnovano kritikuju kao da su zaboravili gde je bila Crvena zvezda u leto 2011. godine. Podsetiću ih, klub praktično nije postojao. Od te sezone 2011/2012 Zvezda je svake godine pravila određeni iskorak, išla je samo napred i danas je lider u regionu i učesnik Top 16 faze Evrolige. To je činjenično stanje kome nema šta da se doda.

Prva prilika za osvajanje trofeja je predstojeći finalni turnir Kupa Radivoja Koraća kome će od 19. do 22. februara Niš biti domaćin.

– Već je počela da se stvara klima da je Zvezda apsolutni favorit i da će sve osim trijumfa crveno-belih biti ravno senzaciji. To bi po ko zna koji put trebalo da bude psihloška i medijska zamka za Zvezdu, koju želimo da izbegnemo po svaku cenu. Mi ne krijemo ambiciju da želimo trofej Žućkove levice treći put uzastopno, ali samo naše pojavljivanje u dvorani Čair ne podrazumeva i automatski trijumf. Zvezda je u paklenom ritmu utakmica, dok će sve ostale ekipe biti odmorne, maksimalno koncetrisane i silno motivisane. Kup je specifično takmičenje, igraće se dan za danom i često se dešava da favoriti ne opravdaju očekivanja. Ponoviću još jednom, silno želimo trofej verovatno kao i sve ekipe koje budu došle u Niš, a da bismo ga osvojili moraćemo žestoko da se pomučimo i na terenu pokažemo da smo najbolji. Nadam se da ćemo u toj fer i sportskoj borbi imati regularne uslove i očekujem da će Košarkaški savez kao organizator završnog turnira nacionalnog Kupa to obezbedit – zaključio je Ristović.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

4 Komentara

  1. To sto Moka komentarise, to je normalno, potrebno i korisno a da li se nudi, pa neka se nudi i ne verujem da moze losije od ovoga. Sa ovakvom ekipom i ja bih imao ovakav uspeh….

    0
    0
    Odgovori
  2. Opustite se Delije, on ovde priča o FMP-u, ne treba to vas da pogađa.
    Vi strpljivo sačekajte leto 2016. kada će vaš klub da se odmrzne.

    0
    0
    Odgovori
  3. Delije su upropastile sve sportske klubove Crvena Zvezda. I hvala Bogu sto su on i Čović u zvezdi. Delije nemaju nikakvu zaslugu za uspehe već pravi zvezdaši, čist dokaz je ABA liga, gde mafija ne dolazi. Svaka čast UO KKCZ. Svake godine sve smo jači i jači, i ne može se preko noći postići ništa, pa čak i sa parama, primera radi PSG u fudbalu ove sezone… Živela Zvezda, mafija napolje !

    0
    0
    Odgovori
  4. Pa ti i slicni ste je doveli u takvu situcaiju. A sto se tice evrolige tacno je za budzete ,ali u ABA ligi imate buzet kao Real za sve ostale. Osvjanje kupa i prvenstva je prioritet, sve ostalo je neuspeh kretenu jedan. A ako Radonjic to ne ostvari glavni krivac si ti pederu namazani . Ta zvezda nije tvoja ni coviceva dedovina, i grdno ste se zajebali ako mislite da radite kako se vama radi. Svi uspesi ovog kluba vezani su za navijace , tako da te pobede o kojima pricas pripadaju DELIJAMA a ne Radonjicu. Tako da ces polagati racune nama a ne nekom drugom….

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter