0
Evropske lige

PREMIJER LIGA: Totenhem nakon preokreta pobedio i preskočio Arsenal (VIDEO)

Objavljeno: 07.02.15 u 15:42

Fudbaleri Totenhema pobedili su na svom “Vajt Hart Lejnu“ ekipu Arsenala rezultatom 2:1 (0:1) u velikom derbiju 24. kola Premijer lige.

Arsenal je bio bolji u prvom delu igre i zasluženo vodio na poluvremenu rezultatom 1:0 golom Ozila. U 11. minutu Velbek je protutnjao desnom stranom, centrirao za Žiru, koji je prosledio do Ozila, a ovaj se našao na pravom mestu i pogodio drugi ugao.

Totenhem je takođe napadao, među agilnijima bio je Deni Rouz koji je imao dva opasna pokušaja, ali je na mestu bio golman Ospina.

Ipak, drugo poluvreme u potpunosti je pripalo domaćima, a ponovo je heroj bio Hari Kejn.

U 56. minutu nakon kornera sa desne strane, Kejn se našao sam na drugoj stativi i lako savladao nemoćnog Ospinu.

Arsenalova odbrana nije bila na visini zadatka, što su domaći iskoristili i stvarali sve više prilika. Menadžer Maurisio Poketino odlučio je da krene na sve ili ništa, u igru je ubacio i Čadlija umesto Dembelea i ofanziva se isplatila u 86. minutu.

Bentaleb je centrirao sa leve strane, a Kejn maestralnim udarcem glavom pogodio drugi ugao za 2:1 i velika tri boda za Totenhem.

Ovom pobedom, Totenhem je preskočio Arsenal na tabeli i sada sa 43 boda zauzima četvrto mesto. Arsenal i Sautempton imaju po 42 boda.

TOTENHEM (4-2-3-1): Loris – Volker, Dajer, Vertongen, Rouz – Bentaleb, Dembele – Lamela, Eriksen, Mejson – Kejn

ARSENAL (4-2-3-1): Ospina – Belerin, Mertezaker, Košćielni, Monreal – Kokelin, Remzi – Velbek, Kazorla, Ozil – Žiru

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter