0
Evropske lige

PREMIJER LIGA: Bane majstorijom sačuvao prednost Čelsija, Siti ‘kašlje’! (VIDEO)

Objavljeno: 07.02.15 u 18:16

Čelsi je teškom mukom savladao nejaku Aston Vilu, a odlučujući pogodak za pobedu od 2:1 postigao je kapiten reprezentacije Srbije Branislav Ivanović.

Izabranici Žoze Murinja vodili su od 8. minuta golom Edena Azara i imali su apsolutnu kontrolu igre. Međutim, zjednačio je Okore na samom početku drugog dela igre i uneo neizvesnost u utakmicu, ali samo dok Bane Ivanović nije uzeo stvari u svoje ruke. Uhvatio je volej levom nogom i topovskim udarcem poslao loptu u nebranjeni deo mreže.

https://www.youtube.com/watch?v=jpj2kkYV25A

Ispostavilo se da je to bio odlučujući pogodak i gol koji je Čelsiju povećao prednost na tabeli s obzirom na kiks Mančester Sitija na svom terenu protiv Hala. Mejler je šokirao ‘Emirate’ pomalo komičnim pogotkom u 35. minutu, nakon čega je usledila jurnjava ‘Građana’ ka što bržem izjednačenju.  Međutim, u tim momentima osetio se izostanak Jaja Turea koji će sutra igrati finale Kupa Afrićkih nacija sa reprezentacijom Obale Slonovače. Napadi Mančester Sitija bili su jalovi, sve do drugog minuta nadoknade. Bukvalno u poslednjim trenucima utakmice Džejms Milner je iz slobodnog udarca zatresao mrežu i dao neku nadu svom timu da može da stigne Čelsi na vrhu tabele Premijer lige.


U ostalim utakmicama 24. kola Kristal Palas je slavio na gostovanju Lesteru rezultatom 1:0, istim rezultatom Sautemptom je slavio u gostima ekipi Kvins Park Rendžersa golom Manea u 93. minutu, dok su Svonsi i Sanderlend podelili plen rezultatom 1:1.

Rezultati 24. kola Premijer lige:

Subota:

Totenhem – Arsenal 2:1 (0:1)
(Kejn 56, 86 – Ozil 11)

Aston Vila – Čelsi 1:2 (0:1)
(Okore 48 – Azar 8, Ivanović 66)

Lester – Kristal Palas (0:0)
(Ledli 55)

Mančester Siti – Hal Siti 1:1 (0:1)
(Milner 90+2 – Mejler 35)

KPR – Sautempton 0:1 (0:0)
(Mane 90+3)

Svonsi – Sanderlend 1:1
(Ki 66 – Defo 42)

18.30: Everton – Liverpul

Nedelja:
13.00: Barnli – VBA
15.05: Njukasl – Stouk
17.15: Vest Hem  – Mančester Junajted

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter