0
Košarka

NBA: Lav predvodio Klivlend do nove pobede, Portland nokautirao Sanse

Objavljeno: 06.02.15 u 08:20

U nastavku takmičenja u NBA ligi noćas su na repertoaru bila tek četiri meča. Veče je otpočelo u Šarlotu u kojem je Majkl Džordan gledao trijumf svojih Hornetsa nad Vizardsima.Ekipa Stiva Kliforda već neko vreme igra bez povređenog Kembe Vokera. Ulogu startera Hornetsa zadružio je Brajant Roberts, a strateg ovog tima iz Severne Karoline uhvatio se za glavu kada je i rezervni plej pao zbog povrede.

Ipak, srećom po navijače ovog tima, ispostavilo se da je reč o trenutnom bolu, pa se ovaj igrač vratio na teren. Uprkos tome, u centru pažnje večeri bio je Džerald Henderson. Sjajni bek Hornetsa imao je svoje veče, pogodio je 10 od ukupnih 15 šuteva iz igre za ukupni saldo od 27 poena.

Ekipa Klivlenda vezala je 11. pobeda u nizu, a onda je prošle noći dočekala LA Kliperse u derbiju večeri. Iako su poprilično neubedljivo počeli ovu sezonu, izabranici Dejvida Blata, čini se, hvataju pravu formu želeći da opravdaju status jednog od favorita za osvajanje trofeja Larija O’Brajna.

Iako je po dolasku u Klivlend, Kevin Lav možda bio i „nasjlabija karika“ među „velikom trojkom“, noćas je upravo ovaj igrač demonstrirao svoj napadački arsenal. Meč je okončao sa 24 poena uz 9 skokova.  Lebron Džejms je dodao 23 poena uz 9 asistencija za novi trijumf svog tima, ukupno 12. vezani.

Ekipa Dalasa gostovala je u prestonici Kalifornije, Sakramentu, i odnela je ubedljivu pobedu. Sjajnu rolu pružio je Monta Elis koji je trijumfu čete Rika Karlajla doprineo sa 21 poenom. Njemu uz rame bio je omaleni reprezentativac Portorika, Džej Džej Barea, koji je upisao 15 poena.

I na kraju, u poslednjem okršaju večeri, ekipa Portlanda nadigrala je Finiks Sanse. Francuski interncionalac ove sezone ne igra na nivou na koji je navikao navijače Trejblejzersa, ali je noćas bilistao sa 20 poena, 7 asistencija i 4 skoka.

Solidan performans imao je i Lamarkus Oldridž koji je meč završio sa 19 poena i 13 skokova, dok je talentovani šuter Si Džej Mekalum sa klupu doneo 12 poena. U taboru Sansa jedini raspoloženi za igru bio je Erik Bledso sa 17 poena, 7 skokova i 4 asistencije što nije bilo dovoljno.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter