0
Evropske lige

BOGATSTVO: Saznajte za koliko bi CR7 zaradio vašu platu

Objavljeno: 06.02.15 u 08:42

Fudbal odavno važi za najvažniju sporednu stvar na svetu, a osim što je mamac za široke narodne mase, ovaj sport je ujedno i ogroman biznis.

Da je to tako potvrđuju i basnoslovne cifre koje se ulažu u fudbalere, ali i sama visina primanja vodećih svetskih zvezda. Upravo „trodimenzijalni volumen džepa“ inspirisao je Engleze da naprave zanimljivu aplikaciju za pametne telefone preko koje možete da uporedite visinu svojih primanja sa platama 22 igrača i trenerima Žozeom Murinjom ili Pepom Gvardiolom.

Budući da je prosečna mesečna zarada u Srbiji iznosila 49 970 dinara, što u „prevodu“ iznosi oko 305 funti, superzvezda Real Madrida Kristijano Ronaldo inkasira prosečnu srpsku platu, koja je za sada samo deo pustih snova većine stanovnika naše zemlje, za manje od jednog minuta.

Koliko mnogo zarađuju fudbaleri i koliko malo zarađuju stanovnici Srbije najbolje se vidi kada se uzme u obzir da je manje od minuta za prosečnu srpsku platu treba svim igračima sa ove liste. Pa tako dok bi prosečnom Srbinu trebalo 36 315 godina da zaradi godišnju platu Jaje Turea, dok sa primanjima Serhija Aguera stojimo dosta lošije, potrebno je 48 079 godina da se zaradi njegov sezonski ugovor…

Posle ovakvih informacija, prosečan čovek ne može a da se ne seti citata iz kultong filma „Kad porastem biću Kengur“: „Za te pare dao bih … ceo stadion“.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter