7
Evroliga

FOTO:STARSPORT

PRETHODNI MEČ ZVEZDE I ŽALGIRISA: Veče kada je Vlade Divac postao Vuk Branković! (VIDEO)

Objavljeno: 05.02.15 u 00:16

Od duela 6. kola Top 16 faze Evrolige između Crvene zvezde i Žalgirisa deli nas nešto manje od 24 sata, a mi ne možemo da se ne setimo poslednjeg dvoboja dva tima za Božić 1999. godine.

Meč u hali Pionir nije obeležila pobeda crveno-belih 77:69, već „debi“ Vlade Divca u dresu najvećeg rivala. Legenda Partizana je tada u vreme lok-auta u NBA došla u klub sa Malog Kalemegdana i odigrala je dve utakmice. Crvena zvezda se tada zadužila u Beobanci 500 hiljada dolara, što je isplaćivala do pre koje godine.

Vlade Divac je te večeri u Pioniru protiv Žalgirisa (igrao Sabonis) dočekan aplauzom, a Delijama je uzvratio borbenošću. Ipak, posle pobede nad Litvancima istakao je da je napravio najvćeu grešku u životu, posle čega je Sever počeo sa uvredama na račun legende srpske košarke. Dolazak NBA zvezde u redove Crvene zvezde izazvao je velike potrese, a ljubimac Grobara je postao Vuk Brankvoić. I dok je za jedne bio predmet vređanja, za druge je bio izdajnik.

Evo i kako je to izgledalo za Božić 1999. godine.

hotsport.rs

0
0

7 Komentara

  1. Mi ga nismo nazivali tad izdajnikom i to je prvo sto ste izmislili, drugo je cifra koja je bila 900 000 demona a koje naravno NIJE vratila zvezdana pre par godina nego je oprosten sa ostatkom od 97,5% duga!!!!
    Vazno je bilo Partizanu za 34 PUTA MANjI DUG naplatiti i ceo dug, i 740 000€ kamate sto je 160% sume!!!!!!!!!!!!!!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter