0
Evroliga

KO JE MVP EVROLIGE? Naravno Teodosić

Objavljeno: 05.02.15 u 13:11

U opširnom intervju za portal Jurohups košarkaš moskovskog CSKA i nekadašnji igrač Olimpijakosa Karl Hajns odogovorio je i na pitanje ko je po njegovom mišljenju najbolji igrač Evrolige.

– Miloš Teodosić je najbolji igrač Evrolige, a što se tiče petorke pored njega tu su iz našeg tima još Soni Vims, nando de Kolo, Saša Kaun, Aleksandar Voroncevič, a od ostalih bi izdvojio Spanulisa, Dijamantidisa, Tomića, Rodrigeza, Fernandeza i Gaudloka. Veliki sam ljubitelj košarke i Evrolige i teško mi je da se odlučim za samo pet najboljih, iskren je bio Hajns.

Na pitanje da uporedi Teodosića i Spanulisa Amerikanac je rekao:

– Miloš je neverovatan košarkaški talenat i teško mi je da procenim sa kim mi je bilo lakše da igram. Obojica su veoma pametni igrači. Sposobnost koju Miloš ima što se tiče pregleda i dodavanja je neverovatna i teško je uporediti ga sa bilo kim, ali i Vasilis može da bude podjednako efikasan. Uvek je opasnost za svaku odbranu i od njega preti više opasnosti odjednom. To su dvojica najboljih „pik en rol“ igrača na svetu. Miloš je prirodni talenat, objasnio je Hajns.

Kada je izdvajao mlade igrače pred kojima je velika košarkaška budućnost Hajns je pohvalio trojicu sa ovih prostora.

– Dario Šarić je već sada igrač koji može da odlučuje važne utakmice i siguran sam da će brzo da ode u NBA, kao i Bogdan Bogdanović iz Fenerbahčea koji ako nastavi ovako da radi ima talenat za najjaču ligu na svetu. Tu je takođe i Mario Hezonja iz Barselona kojeg nisam mnogo gledao, ali ima odlične fizičke predispozicije i trebalo bi da bude pravi „paket“.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter