2
Evroliga

FOTO: STARSPORT

EVROLIGA: Arena ukleta za Crvenu zvezdu! (FOTO)

Objavljeno: 05.02.15 u 22:38

U šestom kolu Topr 16 faze Evrolige Crvena zvezda je u Beogradu poražena od Žalgirisa 68:70 (13:20, 21:19, 15:14, 19:17). Uzrok poraza bio je katastrofalan šut za tri poena crveno-belih 0-19.

Zasluženo je šampion Litvanije slavio u grotlu beogradske Arene. Litvanci su vodili od prvog napada na utakmici, pa sve do poslednjeg zvuka sirene, kada je Crvena zvezda mogla do prvog vođstva, ali je Markus Vilijams promašio šut za tri poena. Ali krenimo redom.

Brzo je Žalgiris stigao da osetnije prednosti zahvaljujući sjajnom Gudaitisu. Gosti su poveli sa 12:6, a prvu četvrtinu su završili sa ubedljivih 20:13. Ispostaviće se da su Litvanci dobili samo jednu četvrtinu,ali im je to bilo dovoljno da savladaju indisponiranu Zvezdu. U drugoj četvrtini četa Dejana Radonjića je nastavila sa očajnim šutem za tri (poluvreme štu za tri poena 0-14), Litvnci su u jednom momentu pobegli na „plus devet“ – 37:28. Ipak, zahvaljujući raspoloženom Blažiču i njegovim zakucavanjima Crvena zvezda je otišla na veliki odmor sa podnošljivih „minus pet“ – 34:39.

Crvena zvezda je živnula u trećoj četvrtini, prišla je na „minus tri“ (40:43) zahvaljujići Vilijamsu,Blažiču i fenomenalnom Marjanoviću. Ipak, kada su se svi ponadali u preokret, Žalgiris je nošen Amerikancem Andersonom ponovo otišao na deset poena prednosti. U posldnjih deset minuta Crvena zvezda je jurila prednost gostiju, u par navrata bila blizu vođstva, ali su Blažič i Vilijams grešili, što je šampionu Litvanije pomoglo da se ponovo odlepi. Minut pre kraja Žalgiris je vodio 69:66, Zvezda je imala napad, ali Blažič nije imao „petlje“ da šutne za tri poena, ušao je u reket i dobio je blokadu. Javtokas je pogodio jedno slobodno bacanje i Litvanci su poveli 70:66 trideset sekundi pre kraja.

Zakucavanje Marijanovića dovelo je Zvezdu do „minus dva“ (68:70), Žalgiris je promašio i četi Dejana Radonjića ostalo je sedam sekundi da pokuša da okrene rezultat. Odgovornost je preuzeo Vilijams i promašio je šut za tri poena.

Kod pobednika briljirao je Anderson sa 22 poena, a pratili su ga Javtokas sa 11 i Gudaitis sa 10. U Zvezdinom timu raspoložen za igru bio je Marjanović sa 17 poena i deset skokova, dok je Blažič ubacio 12 koševa.

UČINAK ZVEZDINIH IGRAČA:
CRVENA ZVEZDA: Vilijams 9, Rebić, Dangubić, Mitrović 4, Lazić 5, Blažič 12, Kalinić 7, Marjanović 17, Kaplanović, Tejić 2, Dženikins 6, Cirbes 6.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

2 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter