0
Evroliga

FOTO: www.kkcrvenazvezda.rs

RADONJIĆ I KALINIĆ: Čvrstinom u odbrani i strpljenjem u napadu do pobede

Objavljeno: 04.02.15 u 13:48

Dejan Radonjić i Nikola Kalinić složni su u oceni da očekuju još jednu tešku i napornu utakmicu u četvrtak od 20:45h kada će Crvena zvezda ugostiti Žalgiris.

U ovom meču Crvena zvezda će biti oslabljena neigranjem Stefana Jovića, ali će se u tim vratiti Branko Lazić, jedan od najboljih defanzivaca u ekipi. Kao i uvek, Dejan Radonjić smatra da se u čvrstoj odbrani krije ključ pobede.

– Imamo veliku želju da odigramo dobru utakmicu i pobedimo veliki klub kakav je Žalgiris. Kvalitetni su, imaju iskustvo i potencijal, igraju kolektivno što je za njih prepoznatljivo i dominantni su u zemlji gde je košarka na prvom mestu. Trudimo se da se kroz ovakve utakmice podižemo, kako bismo bili spremni za najvažniji deo sezone koji nam tek predstoji – rekao je Dejan Radonjić.

Žalgiris takođe ima jednu pobedu iz pet odigranih utakmica, kao i Zvezda. Nikola Kalinić ima poštovanja prema narednom rivalu, ali smatra da je sve u rukama njegovih saigrača.

– Njihov tim čine kvalitetni igrači i imamo veliko poštovanje prema njima. Džejms Anderson je njihov najbolji igrač po statistici, ali oni svoju snagu crpe iz jakog kolektiva. Veoma smo motivisani. Pokušaćemo da ponovimo agresivnu igru iz duela sa Albom i mislim da će upravo odbrana biti ključ naše, nadam se, pobede – istakao je Kalinić.

Za razliku od utakmice sa nemačkim predstavnikom koji se igrao u Pioniru, crveno-beli se sada vraćaju u Kombank arenu za susret sa Žalgirisom, koji se igra u četvrtak od 20 časova i 45 minuta.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter