0
Odbojka

NOVI SELEKTOR PORUČUJE: Nema kompromisa, izgovora. Ne postoji drugačiji pristup odbojci

Objavljeno: 03.02.15 u 20:57

Novi selektor Srbije proslavljeni odbojkaš Nikola Grbić pokušaće da filozofiju igre prenese i na igrače, istakavši da za njega u odbojci nema izgovora i alibija.

Patike o klin Grbić je okačio prošle sezone, titulom u Rusiji, a trenersku je počeo je na klupi vicešampiona Italije Peruđe.

– Mislim da ću biti spreman za posao koji me čeka. Nema kompromisa, nema izgovora, alibija, ne postoji drugačiji pristup odbojci. Bar za mene. To je nešto što je meni dalo rezultate i trudiću se da to prenesem repezentaciji – rekao je Grbić.

Grbić je sa nacionalnom selekcijom osvojio 19 medalja, sada je u novoj ulozi.

– Ovo izuzetno velika čast nakon tako kratko provedenog vremena na klupi jednog kluba. Čovek se uči dok je živ. Ja sam na početku nove karijere i sigurno da imam još dosta stvari da naučim. Imao sam dugu karijeru i za ovo kratko vreme koliko se bavim ovim poslom shvatio sam da su to dve vrlo različite stvari i da je moja percepcija stvari kao igrača bila suviše sužena u odnosu na ono što jedan trener treba da vidi.

On se od reprezentacije Srbije oprostio 2010. godine na Svetskom prvenstvu u Rimu kada je ona osvojila bronzanu medalju, a on proglašen za najboljeg tehničara tog takmičenja. Neki od igrača sa kojima je igrao na tom šampionatu sveta su i dalje u reprezentaciji, a Grbić smatra da to može da bude samo prednost.

– Dosta toga smo prošli zajedno, znam kako razmišljaju, kako treniraju. Neki treneri misle da je bolje da ne budeš trener igračima sa kojima si igrao, ali mislim da je prošlo dosta vremena. Imamo jako dobru grupu momaka i svi ti momci su divnu ljudi, pravi profesionalci, mislim da neće biti problema – rekao je Grbić za B92.

Srbija će ove godine igrati na Evropskim igrama u Azerbejdžanu, u Svetskoj ligi i na prvenstvu Evrope. Grbić je naveo da još nije razmišljao o tome koje će igrače da zove za ta takmičenja.

– Treba da obavim razgovore i sa trenerima ekipa i mlađih selekcija da bih mogao da napravim strategiju. Selektor sam sat vremena, prvo treba da vidim ceo plan i program da bih mogao nešto konkretnije da govorim – kazao je Grbić.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter