Srpski seniori su na odličan način otvorili 2015. Na međunarodnom pozivnom turniru koji je od 30. januara do 1. februara održan u Haskovu i na kojem je učestvovalo pet zemalja – Bugarska, Srbija, Turska, Grčka i Makedonija, naši reprezentativci su osvojili dve medalje.

 

U muškom dublu Ilija Pavlović i Igor Bjelan su stigli do bronzanog odličja, a isti uspeh ostvarila je i Milica Simić u ženskom dublu u kojem je nastupila u paru sa Grkinjom Aleli Zoi. Pavlović i Bjelan su u borbi za finale izgubili od domaće kombinacije Nikolov, Panev, dok su Simićeva i Zoieva u polufinalu poražene od turskog para Unlu, Dolču.


 

Malo je nedostajalo da skor medalja u Bugarskoj bude i veći budući da su čak četiri naša takmičara stala na korak od postolja. U mečevima četvrtfinala muškog singla svi naši igrači su poraženi od domaćih takmičara. Pavlović je izgubio od Bojčinova, Borko Petrović od Janakijeva, a njegov brat Dragoslav od potonjeg osvajača zlata Nikolova. Do plasmana među osam najboljih kroz grupno takmičenje nisu uspeli da se probiju Miodrag Kaličanin i Igor Bjelan koji su zauzeli treće, odnosno drugo mesto u svojim grupama. Milica Simić je u borbi za polufinale ženskog singla izgubila, posle velike borbe u tri seta, od Turkinje Ozelgud i tako je ostala bez odličja u ovoj konkurenciji.

– Turnir u Haskovu poslužio je kao odlična provera za sve naše reprezentativce, koji se trenutno nalaze u sred priprema za nastavak sezone. Osvojena su dva odličja, igrano još četiri direktna duela za medalje, pa je i u rezultatskom smislu ispunjen cilj. Nastup naših takmičara je skeniran do tančina pa će nam ovaj turnir poslužiti i kao smernica za nastavak trenažnog procesa. Ovu priliku koristim da se zahvalim domaćinu na pozivu i na izuzetnom gostoprimstvu tokom svih dana turnira u Haskovu na kojem su, između ostalog, učestvovali mladi olimpijci iz Bugarske i seniorski i juniorski reprezentativci zemalja iz okruženja – kazao je glavni trener badminton reprezentacija Srbije Milan Barbir.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.