0
Ostali sportovi

FOTO: STARSPORT

SLOBODAN SORO ZA HOTSPORT: Braniću za Partizan, možda već i na derbiju

Objavljeno: 02.02.15 u 18:36

Uzalud se Slobodan Soro proletos opraštao od Partizana i Banjice… Na zadovoljstvo svih, kao što je i najavljeno letos, a i pre neki dan, ponovo će se staviti na raspolaganje treneru Vladimiru Vujasinoviću i pomoći mladim momcima sa crno-belim kapicama.

– Zadovoljstvo mi je što ono onda ipak nije bio oproštaj. Letos smo potpisali ugovor sa mogućnošću da se vratim i evo, to se sada i desilo. Braniću ovaj drugi deo sezone, imao sam već dva treninga sa ekipom. Zbog terapije i uklještenja vrata se nisam priključio ranije. Počeo sam sa laganim treninzima, dve nedelje sam bio van bazena, pa mi treba malo vremena da se priviknem – kaže Slobodan Soro.

Iskusni gomaln trenira sa timom, a kada se može očekivati da će stati na gol? Prvi meč je već u sredu protiv Juga, a za vikend se igra večiti derbi.

– O tome već odlučuje trener, ne znam kakav je Vladin plan. Na raspolaganju sam, ako odluči da mu trebam i da bi bilo bolje da branim na derbiju, tako će i biti. Sve zavisi od njegove procene, videće verovatno do vikenda i na teninzima do tada… U svakom slučaju, nema nikakve žurbe, postoji mogućanost povrede, a ima i još dosta da se igra i u Triglav ligi, Ligi šampiona, domaćem prvenstvu.

Potrebno je vreme da se slože kockice.

– Ekipa je jako mlada, svaka manja promena može da ih poremeti. Biće potrebno neko vreme da se uhodamo. Gledao sam mečeve Partizana i utisak je da su momci pokazali i više nego što se od njih to očekivalo. Sa nekolicinom sam igrao, a ima i dosta mlađih igrača, novih.

Mladi Dimitrije Rističević, pre neku godinu najbolji golam sveta u juniorskoj konkurenciji, sezonu je počeo kao prvi golman. Izabran je za najboljeg na finalnom turniru Kupa Srbije u Bečeju.

– Pokazao je više od očekivanog. Znalo se da je veliki potencijal, ali nije lako biti prvi golman Partizana kada si tako mlad. On ima tek 23 godine, ima vremena za njega. Golmani sazrevaju kasnije, a to što je kandidat za reprezentaciju dovoljno govori kako se pokazao. Godinama sam radio sa njim, radiću i ubuduće, tu sam da kažem mišljenje, udelim savet. Uvek je tako bilo, i sa Gojkom (Pijetlovićem), Banetom (Mitrovićem), Stefanom (Živojinovićem). Svi su oni radili i stasali uz mene.

Da Partizan iz godine u godinu igra dobro sa sve malđim timom nije novost, ali ono što jeste novo je povratak navijača na Banjicu.

– Ovo mi je sve ukupno deveta sezona u klubu i uvek su oni bili tu, jako bitni i od velike pomoći. Dolazili su, samo ne u ovolikom broju kao u poslednjih nekoliko utakmica. Ovoj mladoj ekipi to mnogo znači  i tek će značiti za domaće prvenstvo u kojem se nadam se da možemo da napravimo iznenađenje.

A značiće timu i Vaša pomoć i podrška.

– Nadam se da će tako biti. Ne radi se tu samo o utakmicama, treninzima, ima tu mnogo drugih stvari, teretana, putovanja… Iskustvo je bitno u svakoj profesiji, ne samo u sportu i postoje mnoge stvari koje mladi ne mogu da nauče tek tako, nego treba da gledaju, da dožive.

Koliko je Soro ulio samopuzdanje ekipi videlo se i prošle godine na Fajnal-siksu, kada je pobeđen moćni Pro Reko.

– Između ostalog, to je jedan od primera. Potreban je utoritet i jedan drugačiji odnos, a ja imam šta da im kažem i pokažem. Imam 36 godina, 25 godina sam u vaterpolu, što je više nego što je prosek godina ekipe Partizana – zaključio je Soro.

Šampion, autoritet, klasa. Veličina i igračka i ljudska. Veliko pojačanje je Partizan dobio za nastavak sezone.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter