0
AdmiralBet ABA Liga

REBIĆ OTKRIVA: Na šta se najviše oslanja u igri, a šta ga je zbližilo sa Đenkom i Vilijamsom

Objavljeno: 02.02.15 u 12:35

Mladi plejmejker Crvene zvezde Nikola Rebić (20) kaže da mnogo radi na treningu i veruje da će se taj trud isplaćivati. U meču protiv Solnoka na terenu je proveo 28 minuta i ubacio 12 poena, a zabeležio je 6 skokova i tri asistencije.

– Počeo sam da dobijam malo veću šansu i mislim da to koristim na dobar način. Na treningu dosta radim i mislim da se taj trud donekle sada pokazuje – rekao je Rebić za B92 i nastavio o utakmici:

– Počeli smo možda malo stegnuto, ali posle smo zaigrali agresivnije u odbrani i stizali smo do lakih poena. Prelomili smo meč, slavili velikom razlikom, a na kraju je bilo malo i prostora za atrakciju.

Kada ne postoji kontinuitet igara, nije uvek lako.

– Teško je osloboditi se – odigram jednu utakmicu, pa pauziram tri-četiri. Nije lako u tim trenucima, ali trudim se da budem fokusiran i da odradim ono što trener očekuje od mene. Posle toga, ako se otvori prostor, da i ja uzmem neki šut ili odradim neku svoju akciju.

Rebić veliku pomoć dobija od američkog tandema u crveno-belom dresu – Čarlsa Dženkinsa i Markusa Vilijamsa.

– Sa Dženkinsom i sa Markusom sam zaista dobar drugar, imamo neke svoje interne šale. Pratimo NBA mnogo i to nas je zbližilo, zaista mi znači njihova podrška – kaže Rebić i dodaje da mu se trenutno u NBA najviše dopadaju Demijan Lilard i Kajri Irving.

Publika još nije na pravi način upoznala Rebića, na šta se najviše oslanja u igri.

– Tražim svoju igru u tranziciji – volim da igram brzo i da ekipa tako igra. To ne znači brzopleto, naprotiv, nego da budu pametno, sa pravovremenim pasovima. To je to – tranzicija, i šut za dva i tri poena, to je moja igra. Posle treninga uvek radim na šutu, uvek bar oko 300-400 ubačenih. Moram da nadograđujem to za dalje, a najviše moram da radim na fizičkoj spremi i na odbrani. Minuti u prvom timu zarađuju se odbranom, radim mnogo na tome i nadam se da će to biti kako treba – zaključio je Rebić.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter