0
Košarka

NBA: Majami bolji od Bostona, Niksi od Lejkersa

Objavljeno: 02.02.15 u 08:43

Samo dve utakmica našle su se sinoć na programu u najkvalitetnijoj košarkaškoj ligi na svetu.

U prvoj utakmici ekipa Majami Hita pobedila je u TD Gardenu u bivšem derbi susretu Istočne konferencije. Do trijumfa ih je vodio senzacija sezone – Hasan Vajtsajd.

U ekipi Erika Spolstre bilo je pitanje ko će zameniti Lebrona Džejmsa. Dve opcije su bile u igri: Kris Boš i Di Vejd, eventualno se kao čovek iz senke spominjao Luol Deng, ali ove sezone je na veliku scenu izbio Hasan Vajtsajd.

Praktično iz noći u noć Vajtajd popravlja svoj rekord karijere, noćas mu to nije uspelo, ali je upisao 20 poena uz 9 skokova uz vrlo pristojne proecente šuta iz igre od 10-17. Boš je dodao 18 poena.

U drom meču ekipa Njujorka je na svom terenu savladala nemoćne Lejkerse koji će u narednih devet meseci biti bez povređenog Kobija Brajanta kome je ovog puta stradalo rame.

Tu činjenicu iskoristio je Karmelo Entoni koji je ubacio 31 poen uz šut iz igre 13-25. Zanimljivo, jedino je još Galovej uspeo da bude „dvocifren“ u ekipi Derika Fišera, pošto je ubacio 13 poena.

Rezultati:

Boston – Majami 75:83
Njujork – LA Lejkers 94:80

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter