0
Evropske lige

TIJERI ANRI: Plakao sam kada sam napustio Arsenal

Objavljeno: 02.02.15 u 08:22

Nedavno penzionisani legendarni Tijeri Anri priznao je da je 2007. godine, kada je napustio Arsenal, plakao zbog te svoje odluke.


On je dodao da je odmah po dolasku u Barselonu kod tadašnjeg šefa struke Pepa Gvardiole zaradio status „rezervne opcije“ koji ga je pratio tokom čitave ere na Nou Kampu.

Kao što je poznato, Anri je u decembru objavio da napušta profesionalno bavljenje fudbalo, sa Arsenalom je osvojio Premijer ligu, FA Kup, usput postigavši čak 228 gola.

– Nikada nisam razmišljao o odlasku iz Arsenala. Međutim, kada sam napunio 29 godina i bio u formi, shvatio sam da su svi moji saigrači iz generacije već bili otišli i da Arsen Venger ostaje – kazao je Anri i dodao:

– Kada sam otiašo nije mi bilo lako i plakao sam. Nije me sramota da priznam to. Ja sam takmičar i u tom trenutku sam morao da odem – kazao je Anri.

On je svojevremeno bio prodat Barseloni za sumu od 21,3 miliona u junu 2007. godine. Anri insistira da mu nije bilo lako da se ubaci u planove Pepa Gvardiole:

– Kada sam stigao u Barsu, Gvardila mi je rekao da sam četvrti izbor na poziciji napadača i da ja nisam napadač. Prihvatio sam izazov, borio sam se, a sama borba vas natera da podignete nivo vaše igre. Ljudi pričaju o sreći, ali svako od nas mora da kreira svoju. Kada radite, dobićete nagradu na kraju – podvukao je Francuz, prenosi Goal.com.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter