0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

POVRATNIK U ZVEZDU: Ne možeš da biraš saigrače, ali se meni posrećilo da zaigram sa kumom u crveno-belom!

Objavljeno: 01.02.15 u 09:46

Tokom ove zime ekipa Crvene zvezde postala je jača za dvojicu iskusnih povratnika u Ljutice Bogdana, igrače koji su iza sebe ostavili dubok trag igrajući u inostranstvu.

Naravno, reč je Dušanu Anđelkoviću i Aleksandru Lukoviću, momcima koji su najviše vremena proveli igrajući u ruskoj Premijer ligi, za Karsnodar odnosno Zenit.

Novi-stari levi bek crveno-belih priznaje da se nije dvoumio oko povratka na Marakanu, te da se vrlo lako dogovorio oko uslova sa čelnicma kluba. On je demantovao informaciju da je „došao da odradi šest meseci“ kako bi posle „pobegao u inostranstvo“.

– Namestilo se da je postojala obostrana želja, klub je reagovao, a ja se nisam mnogo razmišljao. Zvezda je moja kuća. Nikad u životu nisam razmišljao „evo dolazim na šest meseci“ pa ću da odem. Da je tako ne bih potpisivao ugovor na 18 meseci. Šta će fudbal da donese sutra ne može niko da zna. Pitanje je kako ću ja da odigram, da li će biti zadovoljni u klubu, kakva će situacija biti – rekao je Anđelković, prenose Novosti.

Iako je svestan da saigrače ne može da bira, Anđelković ističe da je privilegovan što će po drugi put u karijeri svlačionicu deliti sa svojim kumom, Aleksandrom Lukovićem, sa kojim je igrao i u sezoni 2005-06.

– Profesionalizam ti ne dozvoljava da biraš koga ćeš imati pored sebe. Ali, meni se sad spojilo da u Lukoviću imam i fantastičnog igrača i kuma. Igramo rame uz rame, mnogo pričamo, znam uvek da mi čuva leđa i da mi je podrška na terenu. Njegovo iskustvo i kvalitet su neprocenjivi za tim – smatra Anđelković.

On je, između ostalog, dodao i da se nalazi u dobroj formi, ali i da je prednos crno-belih od šest bodova izuzetno velika:

– Ko kaže da šest bodova manjka nije ogromna prednost onda nije realan. Biće teško, ni raspored nam ne ide naruku, a opet svaki igrač u Zvezdi ima opterećenje da uvek mora da pobedi, da osvoji trofej. Zato ne bi smeli sami sebi da namećemo pritisak već da probamo da idemo meč po meč. Prvo Niš, pa onda Jagodina i tako redom. Pa, šta uradimo – kazao je između ostalog Anđelković.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter