0
Košarka

NBA: Atlanta ne staje, Klivlend upisao desetu vezanu pobedu

Objavljeno: 01.02.15 u 09:28

U nastavku takmičenja u NBA ligi tokom prošle noći na terenima širom SAD odigrano je čak 11 utakmica u najkvalitetnijem košarkaškom takmičenju na svetu.

Veče je počelo u Indijanopolisu u kojem su domaći Pejsersi položili orudžje pred naletom Sakramenta. Demarkus Kazins izabran je da odmeni povređenog Kobija na Ol-star meču, a noćas je ubacio 20 poena uz 19 skokova. Ipak, prva zvezda meča bio je Rudi Gej koji je upisao 31 poen.

Košarkaši Dalasa dobili su susret sa Orlandom u Emvej Centru, ali su ostali bez Ražana Ronda. Naime, bivši plej Seltiksa doslovno je pregažen od strane saigrača Ričarda Džefersona koji mu ga je, neoprezno ali i snažno, udario nogom u glavu. Ipak, Monta Elis je uzeo stvari u svoje ruke i sa 25 poena i 13 asistencija je rešio pitanje pobednika.

Ekipa Toronta igra fantastično u poslednje vreme, a da je to tako pokazali su i tokom ove noći pošto su došli do svoje pete uzastopne pobede nad Vizardsima i to u prodžetku. Sjajan meč odigrao je Demar Derouzen koji je pored 15 poena upisao i 10 skokova i 7 asistencija. Na drugoj strani istakao se Džon Vol sa 28 poena, 12 asistencija i 8 skokova, ali nije mogao ni do tripl-dabla ni do trijumfa.

Ekipa Atlante Hoks se ne šali. Četa Majka Badenholzera upisala je i 19 uzastopnu pobedu pošto je noćas nadigrala 76erse. Ukoliko su pojedini skeptici sumnjali u ovaj tim, rezultati koje prave u poslednje vreme moraju biti poštovani, te Atlanta mora biti u kombinacijama i pričama oko favorita za osvajanje prstena. Al Horford je sa 23 poena i 11 skokova bio najbolji u timu pobednika.

Ekipa Detroita uhvatila je ritam i bez povređenog Brendona Dženingsa. Na njegovo mesto stao je Di Džej Augustin, a omaleni plejmejker koristi svoje minute i igra apsolutno sjajno, kao u ostalom i tokom većeg dela sezone. Upravo je Augustin najodgovorniji za činjenicu da je Džoš Smit sa novim timom Hjustonom gledao poraz od doskorašnjeg tima koji mu je uručio otkaz. Augustin je ubacio 28 poena uz 12 asistencija i šut iz igre 8-13. Isti broj poena postigao je Kaldvel-Poup.

Kada Kevin Durant i Rasel Vestbruk šutiraju iz igre 5-16 i postignu po 15, odnosno 14 poena, ekipa Oklahome nema čemu da se nada. Upravo na ovim ciframa stali su igrači Tandera u duelu sa Memfisom koji je odneo pobedu i za koje su dominirali Mark Gasol i Zek Rendolf sa 15 poena i 12 skokova odnosno sa 21 poenom i 18 uhvaćenih lopti.

Klivlend konačno igra na onaj način na koji se verovalo da će zaigrati od samog starta šampionata. Četa Dejvida Blata proknjižila je i 10. uzastopnu pobedu. Ovog puta nad Minesotom. Džejms je ubacio 36 poena, a Endru Vigins, prvi pik s drafta u izboru Klivlenda, upisao je rekord karijere od 33 poena u drugom meču u karijeri sa 30+ poena. Ipak, to nije bilo dovoljno.

Ekipa Milvokija očitala je košarkašku lekciju Portlandu koji je vezao šesti poraz na gostujućim terenima. Sjajnu rolu sa klupe pružio je Džerad Dadli sa 18 poena, a Janis Adetokumpo je stao na dabl-dablu od 10 poena i 10 skokova. Momak koji je ispao iz Ol-star rostera ove sezone, Demjan Lilard, ubacio je 19 poena uz 9 asistencija ali uz šut za tri od očajnih 1-10.

Denver je poražen od Šarlota uz rekord karijere Kodija Zelera od 21 poena, Blejk Grifin je ubacio 31 u trijumfu Klipersa nad San Antonio Sparsima, a Golden Stejt je savladao Finiks i vratio se na pobednički kolosek uz 25 poena i 7 asistencija Stefa Karija.

Rezultati:

Indijana – Sakramento 94:99
Orlando – Dalas 93:108
Vašington – Toronto 116:120
Atlanta – Filadelfija 91:85
Detroit – Hjuston 114:101
Memfis – Oklahoma Siti 85:74
Minesota – Klivlend 90:106
Milvoki – Portland 95:88
Denver – Šarlot 96:104
San Antonio – L.A. Klipers 85:105
Golden Stejt – Finiks 106:87

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter