0
ATP

NOVAČE, KAKO IGRA MAREJ: Videćemo mi to na terenu

Objavljeno: 31.01.15 u 14:56

Srpski teniser Novak Đoković zakazao je sebi novo finale Australijan opena u kojem ga očekuje duel sa velikim rivalom, Endijem Marejem.

Ukoliko Đoković bude uspeo da se domogne trofeja, biće do osmi Gren slem u vlasništvu najboljeg igrača planate.

Ipak, prethodno će srpski igrač morati da savlada Škota koji se nalazi u kvalitetnoj formi. Na pitanje novinara „kako igra Endi Marej“, Đoković je imao spreman odogovor:

– Videću na terenu. Ne mogu sada na to da odgovorim. Odigrao je na visokom nivou poslednjih nekoliko mečeva. Ali, igrali smo jedan protiv drugog toliko puta važne mečeve, on je osvojio dva Gren slema i zna kako da se pripremi u ovakvim situacijama. On je iskusan i neće ga osujetiti važnost meča. Ipak, mislim da ćemo obojica biti pod određenom tenzijom. Imamo slične stilove igre, takmičimo se na visokom nivou, često imamo fizičke borbe, mnogo dugačkih razmena i sigurno ću morati mnogo da pružim da bih dobio taj meč – rekao je Đoković.

Sa druge strane, Marej je kazao da će biti „iznenađen ukoliko bude pobedio Đoković“ s obzirom da su do sada igrali već tri finala AO i da je svaki put izlazio kao gubitnik.

– Znam da će biti ekstremno teško da pobedim. Verovatno će to biti ogroman izazov, pre svega fizički, a za tako nešto moram mentalno da budem spreman. On ima fantastičan skor ovde, voli teren i uslove. Bilo bi veliko iznenađenje ako pobedim – kazao je Marej.

Finale Australijan opena igraće se u nedelju od 9:30 sati.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter