Ljubitelji šaha, kao i brojni posetioci Delta Sitija, imaju priliku da se zabave, ali i nauče više o igri staroj više od 2000 godina, u okviru prvog „Šahovskog vikenda“, koji traje danas i sutra, 31. januara i 1. februara, u atrijumu šoping-mola.

Pored konsultacija i vežbanja sa šahovskim trenerima, posetioci manifestacije imali su priliku da odmere snage i iskustvo u brzopoteznim partijama šaha sa Teodorom Injac, svetskom školskom prvakinjom u brzepoteznom šahu u kategoriji do 15 godina.


– Jako mi je drago da je organizovana jedna ovakva manifestacija, kako bi se šah približio i onima koji o njemu znaju veoma malo. Do sada su uvek šahovski dogadjaji okupljali iskusne šahiste i zaljubljenike u ovaj sport, a to danas nije slučaj pošto u velikoj meri dolaze ljudi svih generacija znatiželjni da nauče nesto više – kazalaj je Injac.

“Šahovski vikend“ biće otvoren za sve posetioce i sutra, 1. februara, od 10 do 22 sata, a svi zainteresovani mogu da stanu na crtu mladoj Teodori Injac u brzopoteznim partijama šaha za to će imati priliku od 12 do 14 casova.

Sah Sah1