5
Ostali sportovi

LJUDINO, SVAKA ČAST: Divan gest Vlade Mandića, za primer svima ostalima

Objavljeno: 31.01.15 u 23:08

Kada je bivši rukometaš Vlada Mandić pročitao priču o petočlanoj porodici Cvijović iz Zemun polja koja teško živi sa 15.000 dinara mesečno, odlučio je da im pomogne. Anastasiju (15) koja brine o bolesnoj majci, bratu i sestrama, proslavljeni rukometaš Vlada Mandića i njegov otac Momčilo, stipendiraće do kraja školovanja.

Mandić je skromno i kratko prokomentarisao divan gest:

– Otac, brat i ja pomognemo kada pročitamo tužne životne priče. Znamo da je naše malo nekome mnogo. Pomažemo kad i koliko možemo. To nam je porodična tradicija, ali ne bih da se hvalim i detaljišem oko toga – rekao je Vlada Mandić.

Devojčica je presrećna.
– Mami se konačno vratio osmeh na lice, jednu brigu je prebrinula, a to je moje školovanje. Planirala je da me ispiše iz škole koja je u centru grada i upiše negde bliže kući, jer često nije imala da mi da za užinu, a ni za prevoz. Mami je bilo veoma teško zbog toga jer zna koliko volim jezike i da sam zbog toga upisala filološku gimnaziju. Ovim smo bar nešto rešile – zadovoljno priča Anastasija, a prenosi ‘Alo.

Ne traže mnogo, samo da plate sve račune i imaju za najosnovnije stvari, a na sreću, dosta ljudi je pritrčalo u pomoć.

– Stipendija koju će Anastasija dobiti nam najviše znači, jer će biti redovna i da dete ima za školu. Uslov je bio samo da Anastasija dobro uči i bude odličan đak – kaže Snežana za Alo.

Vladi svaka čast na humanosti! Inače, Mandić je sa Partizanom osvojio četiri titule (1999, 2002, 2003, 2012), vraćao se u nekoliko navrata da pomogne klubu, pa i prošle sezone. Za reprezentaciju je odigrao 45 utakmica. Dva puta je bio i u polufinalu Kupa kupova.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

1
0

5 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter