0
Tenis

JEČMENICA: Neće nam biti lako, ali verujem u devojke

Objavljeno: 31.01.15 u 18:33

Selektor Fed kup selekcije Srbije Tatjana Ječmenica veruje da njen tim, iako oslabljen, može da ostvari pobede na mečevima Evro-afričke zone u Budimpešti.

Srbija će u glavnom gradu Mađarske, od 4. do 7. februara, nastupiti bez Ane Ivanović, Jelena Janković, Jovane Jakšić i Bojana Jovanovski.

– Očekuje nas težak zadatak, Mađarska i Austrija su ekipe koje su došle da pobede, posebno Mađarice, koje će igrati pred svojom publikom. Ne sumnjamo u nas, atmosfera u timu je pozitivna, devojke su u dobroj formi, raspoložene i sigurna sam se da će se boriti i dati sve od sebe na terenu. Verujem u njih i u pobedu, rekla je Ječmenica na konferenciji za medije u prostorijama Teniskog saveza Srbije (TŠ).

Ona je dodala da je TŠ omogućio da se ekipa što bolje pripremi za predstojeće mečeve.

– Važno je što su devojke okupile četiri dana pred putovanje, to nam mnogo znači zbog atmosfere, timskog duha i uigravanja dublova, poručila je Ječmenica.

Nakon odsustva najboljih igračica sve nade ljubitelja tenisa u Srbiji biće usmerene na Aleksandru Krunić.

– Prvi put sam u ulozi prve igračice u reprezentaciji, velika mi je čast, ali to je zato što najbolje teniserke nisu sa nama. Cilj je da ostanemo u ovoj grupi, a to znači pobedimo Austriju i Mađarsku, a posle ćemo ići korak po korak. Ne smemo da potcenimo nikoga, moramo da pružimo više od maksimuma i imamo malo sreće“, rekla je Krunićeva.

Ivana Jorović i Doroteja Erić istakle su da su počastvovane sto će igrati i predstavljati Srbiju, dok se posle nekoliko godina u nacionalni tim vratila Vojislava Lukić.

– Poziv u reprezentaciju mi mnogo znači, jer sam dugo bila van tenisa. Naporno sam radila i trenirala, nadam se da ću uspeti to da iskoristim i doprinesem dobrim rezultatima Srbije, navela je Lukić.

Srpske teniserke treniraće do ponedeljka u Beogradu kada će krenuti put Mađarske. Tamo će se takmičiti 15 selekcija, koje će žrebom biti podeljene u tri grupe sa četiri i jednu grupu sa tri tima.

Pobednik A grupe sastaće se sa pobednikom D grupe, dok će pobednik B grupe igrati sa prvim iz C. Uspešniji iz ta dva duela u aprilu će igrati plej-of za plasman u Svetsku grupu dva.

Pored Srbije, u Budimpešti će igrati Austrija, Belorusija, Belgija, Bugarska, Hrvatska, Gruzija, Velika Britanija, Mađarska, Izrael, Letonija, Linhtenštajn, Portugalija, Turska i Ukrajina.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter