0
ATP

AO: Maraton pripao Đokoviću! Srbin u finalu sa Marejem!

Objavljeno: 30.01.15 u 13:21

Prvi teniser sveta Novak Đoković plasirao se u finale Australijan opena nakon što je u maratonskom finalu savladao Stanislasa Vavrinku sa 7:6, 3:6, 6:4, 4:6, 6:0.

Srpski teniser će se u borbi za trofej u Melburnu, ukupno osmi gren slem u karijeri, sastati sa Britancem Endijem Marejem protiv koga vodi u međusobnim duelima sa 15:8.

Zanimljivo je da je Đoković bio bolji od Mareja u dva velika gren slem finala – 2011. i 2013 u Melburnu i 2012. na US Openu.

Novak je do pobede došao nakon skoro četiri sata igre u meču koji su obeležile neiznuđene greške na obe strane.

Đoković je oscilirao u igri, vodio je 1:0 i 2:1, ali je Švajcarca praktično vraćao u igru svojim padovima. Prvi set Srbin je dobio u taj-brejku, kada je proradio i dobio sa 7:1.

Novak je bolje otvorio drugi set, ponovo je uzeo brejk na startu za 2:0, ali je potom usledio novi pad i povratak Švajcarca – 4:2. Đoković je držao prednost, ali je potom Vavrina vezao nova tri gema za 4:6 i 1:1 u setovima.

U trećem setu, Novak je ponovo zaigrao znatno bolje, i kao u drugom setu, ponovo uzeo brejk i došao do vođstva od 3:0. Ipak, repriza se dogodila i u ovom setu, pošto je Vavrinka vezao dva gema, osvojio brejk bez izgubljenog poena – 3:2. Prilike da brejk nije bilo do vođstva Novaka od 5:4.

Vavrinka je sjajno odservirao na set lopti, ali Novak se maksimalno istegao i vratio lopticu u polje, da bi Švajcarac zakucao forhend u mrežu – 6:4, 2-1 za Đokovića.

I početkom četvrtog seta, Novak je uzeo brejk na startu, poveo sa 2:0, ali je potom ponovo dozvolio Vavrinki da se vrati. Vezao je nekoliko bekhenda za 3:3, a onda je Novak odigrao još jedan užasan gem – napravio je četiri uzastopne neiznuđene greške i poklonio brejk rivalu za 4:3.

Do kraja je Vavrinka bez većih problema odservirao i izborio je peti set (6:4).

Ipak u odlučujućem petom setu, Novak je odigrao svoj najbolji set i rezultatom 6:0 došao do konačne pobede od 3:2.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter