7
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

VUJOŠEVIĆ SE PITA: Zašto Slovenci sude u Skoplju?

Objavljeno: 29.01.15 u 14:16

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević rekao je danas da crno-beli žele da pobede MZT u Skoplju i učvrste četvrto mesto na tabeli kako bi se još približili plasmanu u plej-of ABA lige.

– Očekuje nas utakmica velike tenzije i značajna u odbrani četvrtog mesta. Respektujem MZT, ali verujem da moja ekipa može da zabeleži pobedu i ostane na četvrtom mestu. U obavezi smo prema publici i sebi da pružimo maksimum, ali to ne garantuje sigurnu pobedu, već samo lepu košarkašku predstavu, rekao je Vujošević na konferenciji za medije u Hali sportova na Novom Beogradu.

Vujošević je dodao da mu nije jasno zbog čega će utakmicu u Skoplju deliti pravdu sudije iz Slovenije, ako se zna da je ljubljanska Olimpija glavni rival crno-belih za plasman među četiri najbolja tima.

– Onaj ko delegira sudije trebalo bi da se bavi jednom mogućošću, a to je da liga bude regularna. Ja ih prozivam iz te namere, a ne iz sujete ili loših namera, što je druga stvar. Verujem da će sudije biti na nivou i da će uslovi biti regularni, naveo je Vujošević, prenosi agencija Tanjug.

On je istakao da je ekipa imala zdravstvenih problema, ali da će uprkos tome biti kompletna sa oporavljenim Milenkom Tepićem.

– Znamo da je MZT ambiciozan klub. Možda nisu imali strpljenje da sačekaju rezultate, s obzirom na kvalitet koji poseduju. Očekujem da njegovi igrači budu veoma motivisani jer su u vreme stare Jugoslavije kada je Partizan gostovao u Makedoniji to bili praznici košarke.

Vujošević je rekao da mu nije drago što je Luka Bogdanović napustio tim i prešao u Andoru.

– Svaki igrač je dragocen i ima svoju ulogu u timu. Luka se vremenom prilagodio sistemu i dobrim šutem za tri poena imao doprinos ekipi. Imao je otvoren ugovor, menadžer i on su to iskoristili i želim mu sve najbolje. Sigurno da do toga ne bi došlo da je drugačija finansijska situacija.

On je ponovio da je finansijska situacija u Partizanu teška i dodao da bi neki drugi klub u takvim uslovima bio mnogo lošije plasiran na tabeli, a možda se čak ne bi ni takmičio.

Košarkaš crno-belih Edo Murić rekao je da će ekipa dati sve od sebe da pobedi u Skoplju i nastavi pobedničku seriju.

– Čeka nas dobra ekipa, nije lako igrati u Makedoniji. Imaju vatrene navijače i sigurno će biti puna hala i vrhunska atmosfera, poručio je Slovenac.

Utakmica 20. kola Jadranske lige između MZT-a i Partizana igra se u subotu od 20.30 sati.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

7 Komentara

  1. Stvarno mi nije jasno dokle cete vise da se prepirete oko toga ko je bolji a ko gori tim, skava vest koja je vezana za partizan ima ovakvih komentara, Partizanovac sam pa nisam citao dosta vesti koje su vezane za Zvezdu, ali verujem da su i tamo komentari slicni. Uvek kad igra zvezda u EL ili nekom drugom takmicenju u kome igra protiv nekog stranog tima ja navijam za Zvezdu. Ljudi shvatite mi smo svi Srbi i ako hocemo da nam u kosarci ili bilo kom drugom sportu krene moramo da krenemo da bodrimo jedni druge, dosta nam je vise podela i svadja, shvatili smo valjda da nam u proslosti nista dobro nisu donele, ne razumem onog Zvezdasa koji navija za protivnicki tim kada Partizan igra sa nekim stranim klubom, kao i obrnuto Partizanovca koji navija za protivnicki tim kada Zvezda igra sa nekim stranim klubom. Razumem da treba da postoji rivalstvo, ali zdravo rivalstvo ovo je bolest, umesto da se nasi klubovi pomazu i bore za to da nasa zemlja ima sto vise nasih klubova koji ce da igraju EL mi se borimo za to da nas ima sto manje, a posle se pitamo sto imamo onakav scenarijo od proslogodisnjeg finala domace lige ( tuca igraca, kradja pehara itd).

    0
    0
    Odgovori
  2. Zvezda nikada nije ispala iz prve lige jer za tim nije bilo potrebe jednostavno se sama ugasila,a ovo sad je privatni klub iz predgradja ciji je vlasnik Covisa koji je pokro pare sa kosova da bi se ovde igrao privatnika sa KK fmp(fabrika metalnih proizvoda)+kupljeni grb i obelezje stare prave crvene zvezde,dobijes ovo sranje danas.aA ono tvoje najposteniji klub,paaaa ko ocemu kurva o postenju!!

    0
    0
    Odgovori
  3. Veceras se ocekuje masovni prolazak glodara pored Pionira, da bi bili blizu Evrolige ! ZVEZDA PONOS POŠTENE SRBIJE, NAJVEĆI BREND NA BALKANU I JEDINI KLUB KOJI NIKADA NIJE ISPADAO IZ PRVE LIGE ! ! !

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter