5
Evroliga

RADONJIĆ: Odigrali smo odličan meč. Jović povređen, preskače Solnok

Objavljeno: 29.01.15 u 23:37

Crvena zvezda je u petom kolu Top 16 faze Evrolige upisala prvu pobedu, savladavši Albu sa 86:69, a trener Dejan Radonjić imao je razloga za zadovoljstvo.

Kompletan tim je odigrao odlično.

– Čestitke svima na istorijskoj pobedi u Top16. Mislim da je to jako značajno za sve nas, za ovaj mladi tim je velika stvar da smo napravili prvu pobedu i osvojili prve bodove – počeo je radonjić izlaganje.

– Generalno, utisak je da smo odigrali odličan meč svih 40 minuta, da smo u prvom poluvremenu igrali sjajnu odbranu, kako treba da igramo, to nam je donelo dosta lakih poena, stekli smo prednost i uspeli da održimo do kraja. Ambijent je bio fenomenalan, svima nama je bio dodatni podsticaj da dođemo do ovoga što smo i napravili, rezultat koji će ostati negde zapisan.

Radonjić je rekao da ovaj tim tek treba da se gradi i postane ono što se očekuje ove sezone.

– Mi smo plasmanom u Top16, što nam je bila ideja na startu, napravili izuzetan posao. Najmlađi tim smo u Evroligi, uz dosta stvari koje su se potencirale, to nam je donelo zadovoljstvo koje nije značilo da ćemo igrati samo da bismo igrali, što bi neko rekao posle četiri poraza, ili da sada treba da budemo na F4 iako smo najmlađi tim, koji tek treba da se gradi i postane ono što očekujemo ove sezone i narednom periodu – rekao je Radonjić i dodao da njegovoj ekipi četiri poraza nisu teško pala ,  prenosi B92.

– Ovo je značajna pobeda u pogledu psihologije, četiri poraza nisu teška, znali smo šta radimo, nismo se opterećivali, kao što bi neko očekivao, znamo koje su nam želje u ovoj sezoni. Tako smo i pobedu u Podgorici valorizovali sada, pa tako i sledeće mečeve.

Jović je za kratko vreme imao devet poena, ali se posle povrede nije vraćao u igru. Radonjić kaže da on neće igrati na narednom meču sa Solnokom u ABA ligi.

– Jović neće igrati, videćemo za Žalgiris, nije teža povreda, nije bilo potrebe da se rizikuje. Naravno, taj meč sa Solnokom ne gledamo kao 20 pobedu, već želju da se pripremimo za Žalgiris.

Zvezda je ove sezone mečeve Evrolige igrala uglavnom u Areni, a ovo je bio prvi pred publikom u Pioniru.

– Voditi tim pred našim navijačima je odlično, osećam se odlično posle svake pobede, posle poraza ne toliko. Pred našim navijačima se osećam uvek izvanredno, nema razlike igranja ovde ili u Areni, samo kada igramo na strani, a čak ima i dosta navijača na nekim gostovanjima – rekao je Radonjić.

– Raduje što smo odigrali dobar meč, to što je u pitanju Evroliga nas dodatno čini srećnim, odigrali smo u fazi odbrane tako da se kvalitet Albe smanji i iskoristimo prednosti i razlike u koncepciji dva tima. Jednostavno, iz tih odbrana nam je poraslo samopouzdanje, igrali smo dobro u napadu i izgledalo je odlično. Pokazali smo nešto što je Zvezda pokazivala do sada, bilo da smo protiv Albe ili Valensije. Timski smo izgledali izvanredno, naravno da je dobro da imamo što više dobrih pojedinaca, neki su uradili mnogo, a da se to sa strane ne vidi, a bitno je za naš tim – rekao je Radonjić.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

5 Komentara

  1. Za kk drugu ligu, matori i ja sam delija, al zar nemislis da preterujes sa istim statusom 10 dana, aj oladi.. bravo zvezdo OVAKVOM igrom svakoga mozemo dobiti, bravo momci..

    0
    0
    Odgovori
  2. Tvrdi nepobedivi smo ! ZVEZDA PONOS POŠTENE SRBIJE, NAJVEĆI BREND NA BALKANU I JEDINI KLUB KOJI NIKADA NIJE ISPADAO IZ PRVE LIGE ! ! !

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter