4
Evroliga

EL TOP 16 FAZA, GRUPA E: Prvenac Zvezde na poklon Delijama i slavljeniku Cirbesu (VIDEO) (FOTO)

Objavljeno: 29.01.15 u 22:45

Konačno trijumf! U petom kolu Top 16 faze Evrolige crveno beli su savladali berlinsku Albu sa 86:69, u sjajnoj atmosferu u hali ‘Pionir’. Zvezda u narednom kolu 5. februara dočekuje litvanski Žalgiris.

Počelo je emotivno po legendu crveno-belih Sašu Obradovića, završilo es srećno po tim Dejana Radonjića. Jedan slavljenik se radovao, ovoga puta bio je to Zvezdin igrač, Majk Cirbes, a ne legenda Zvezde, Obradović koji je prvi put u trenerskoj karijeri igrao protiv Beograđana.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Boban Marjanović sa 17 poena, 12 skokova i indeksom 28. Čarls Dženkins ubacio je 12 poena uz 4 asistencije. Branko Lazić je imao 10 poena, a Markus Vilijams 7 , 3 skoka i 10 asistencija. Nikola Kalinić je uz 9 poena imao 3 skoka i 5 asistencija, a po 9 poena ubacili su i Dangubić i Jović. U poraženoj ekipi Džamel Meklin imkao je 14, a Klif Hemonds 11 poena.

Od samog početka meča domaćin je znao šta želi. Počeli su silovito, do kraja prve deonice bilo je 22:12, zahvaljujući Dangubiću, Dženkinsu, Vilijamsu.

Druga deonica pripala je Stefanu Joviću, kome su se pridružili Lazić i marjanović. Tim iz Berlina nije znao šta ga je snašlo, a Zvezda je na poluvremenu imala veliku prednost – 47-29.

Lazić, Kalinić, Vilijams i kompanija vodili su tim i u drugom poluvremenu ka prvoj pobedi. Tokom treće četvrtine imala je +22, da bi u poslednjoj bilo i +24 posle trojke Kalinića. Na kraju potpuno zaslužena pobeda crveno-belih, koji sada imaju skor od četiri poraza i jednu pobedu.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

 

0
0

4 Komentara

  1. Stvarno je sramota da mediji širom regiona nisu prenijeli ovu nevjerovatnu vujest,ovo je najveći uspjeh srpske košarke ikad ,jebeš medalje repke,bravo FMP!!!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter