0
Ostali sportovi

SP U RUKOMETU: Poljaci izbacili Hrvate, Katar senzacionalni polufinalista

Objavljeno: 28.01.15 u 21:00

Odigrani su svi mečevi četvrtfinala Svetskog prvenstva u rukometu koje se održava u Kataru, a najveće iznenađenje napravila je upravo domaća selekcija koja je pobedila reprezentaciju Nemačke.

Oni koji malo bolje prate dešavanja u ovom sportu svakako znaju da veći deo selekcije Katara čine naturalizovani evropski igrači koji su baš u ovu namenu dobili pasoše, a kako su uspeli da dođu do borbe za medalje biće i bogato nagrađeni (dele milion evra i svaki od njih će dobiti luksuzni automobil i stan).

Nešto manje iznenađenje je eliminacia Hrvatske koja je bila redovan učesnik završnica na gotovo svim takmičenjima, ali će se ovog puta za medalju boriti Poljaci koji su savladali „kauboje“ sa 24:22.

Francuzi su lako pobedili Slovence odnosno već posle prvih 30 minuta bilo je jasno ko će u polufinale, dok su u derbiju četvrtfinača Španci minimalno savladali Dance sa 25:24 i to pogotkom Kanalesa na dve sekunde pre kraja meča.

SP u rukomet, četvrtfinale

Rezultati:

Hrvatska – Poljska 22:24 (10:12)
Katar – Nemačka 26:24 (18:14)
Danska – Španija 24:25 (11:11)
Slovenija – Francuska 23:32 (10:18)

Polufinale:
Poljska – Katar (petak, 30. januar)
Španija – Francuska (petak, 30. januar)

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter