0
ATP

AO: Novak Đoković u polufinalu!

Objavljeno: 28.01.15 u 12:05

Najbolji teniser planete, Novak Đoković, plasirao se u finale Australijan opena pošto je fantastičnom igrom savladao kanadskog tenisera, Miloša Raonića sa 3:0.

Đoković je do trijumfa došao za dva sata igre, a po gemovima je slavio sa: 7:6 (7:5), 6:4, 6:2,.

Noletov protivnik u borbi za finale biće branilac titule Stanislas Vavrinka u reprizi prošlogodišnjeg polufinala. Švajcarac je u četvrtfinalu pobedio Japanca Keija Nišikorija sa 3:0 (6:3, 6:4, 7:6).

Đoković je duelu sa kanadskim igračem odigrao sjajno, a samo u prvom setu Raonić je uspeo da održi neophodan nivo za ravnopravnu borbu.

Ipak, potom je prvi teniser sveta pokazao svoje pravo lice, ubacio je u drugu brzinu i rutinski savladao rivala. Raonić je posebno mučio Đokovića svojim servisom kada je srpski teniser imao prilike za brejk, ali je na kraju imao samo 15 as udarac, nasuprot osam prvog reketa sveta.

Đoković je posebno dobar na prvom servisu, osvojio je čak 89 odsto poena na njemu, dok je Raonić imao 72 odsto uspešnosti.

U vinerima su bili približno na istom nivou, Raonić je imao čak jedan više od Đokovića, ali je srpski teniser imao 19 neiznuđenih grešaka manje, a 23 poena više tokom dva sata igre.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter