0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: Twitter/screenshot

ZVEZDIN HEROJ KALINIĆ: Pobeda je sjajna, ali pravi mečevi su tek u plej-ofu

Objavljeno: 27.01.15 u 10:06

Košarkaši Crvena zvezda tokom minule večeri prekinuli su post dug jednu deceniju pošto su savladli ekipu podgoričke Budućnosti u hali Morača po prvi put od 2004. godine.

Kao što je poznato, apsoultni heroj trijumfa crveno-belih bio je Nikola Kalinić koji je iskoristio promašeno bacanje svog saigrača na nešto više od 6 sekundi pre kraja meča i sjajnim „put-backom“ iz odbojke pretvorio ga je u minimalni trijumf svog tima rezultatom 77:76.

– Sjajna pobeda za nas, nastavili smo niz. Uspeli smo ovde da pobedimo ekipu Budućnosti koja je odigrala fenomenalan meč. Oni su fenomenalna ekipa, sa fenomenalnim trenerom. Odlično su spremili meč, videlo se da su imali par dana da se spreme. Međutim, uspeli smo da odolimo njihovim napadima i na kraju, kao što je nekada najbolje i najslađe, pobedili smo u poslednjoj sekundi – rekao je Kalinić i nastavio:

– Treba naglasiti i da Zvezda ovde nije dobila 11 godina, tako da nam je i iz tog razloga veoma drago. Srećni smo, nastavljamo dalje, pokušaćemo što duže da ostanemo bez poraza. Ali, prava borba počinje u plej-ofu, samo pobede su nam važne – rekao je Kalinić posle veliek pobede.

Zanimljvo, kada su crveno-beli prethodni put slavili u Morači 2004 godine, i tada su, baš kao i sinoć, ubacili 77 poena. Tada je rezultat bio 77:74. Crvena zvezda upisala je svih 19 pobeda iz 19 mečeva što je rekord ABA lige.

 

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter