0
Košarka

NBA: Oklahoma pobedila i bez Duranta, dva meča odložena zbog nevremena

Objavljeno: 27.01.15 u 09:25

U nastavku takmičenja u NBA ligi noćas je odigrano tek pet od ukupno planiranih sedam mečeva. Dve utakmice odložene su zbog oluje.

Naime, Njujork je tokom večeri pogodila oluja pa su utakmice u kojima su domaćini trebali da budu Niksi i Netsi odložene. Zakazani dueli su bili Bruklin – Portland i NjujorkSakramento. Kako je kazao gradonačelnik Njujorka „ovaj grad bi mogla da pogodi najveća snežna oluja u istoriji koja sa sobom može da donese i 90 cm padavina“.

Međutim, snega nije bilo u Tenisju gde je domaći Memfis pobedio Orlando uz novu sjajnu rolu fantastičnog krilnog centra, Zeka Rendolfa. Popularni Zi Bo je meč završio sa 24 poena i 10 skokova. Na drugoj strani je novi dabl-dabl upisao Nikola Vučević koji je izbrojao 18 poena uz 12 skokova, ali to nije bilo dovoljno za trijumf.

Košarkaši Pelikansa savladali su Filadelfiju bez većih poteškoća. Sjajnu rolu pružio je Entoni Dejvis koji je utakmicu okončao sa 32 poena i 10 uhvaćenih lopti uz šut iz igre 12-19. Tajrik Evans, koji se od povrede Drua Holideja preselio na poziciju plejmejkera, u drugom uzastopnom duelu je upisao 12 asistencija.

Ekipa Oklahome bez pomoći Kevina Duranta je dočekala Minesotu i slavila. Kej Di se žalio na bolove u prstu na nozi kojeg je povredio na meču sa Klivlendom, a napadački teret pokušao je da iznese Rasel Vestbruk. Ipak,atletski nadareni plejmejker Oklahome nije imao svoje šutersko veče gađajući tek 7-22 za zbir od 18 poena uz 5 asistencija.

Kod Timbervulvsa Vigins je ubacio 23 poena, ali to nije bilo dovoljno. U drugom meču po povratku na parket Nikola Peković je ubacio samo 8 poena uz šut iz igre od tek 3-12. Ipak, Oklahoma je dolazila do poena iz tranzicije, večeras je takvih proknjižila čak 32 što je rekord sezone za ovaj klub.

Ekipa Bostona pobedila je Jutu Džez na krilima odlične igre veterana Tejšona Prinsa koji je ubacio 19 poena uz šut iz igre 7-10. Upravo takve role iskusnog igrača glavni su razlog izjave trenera Seltiksa Breda Stivensa koji je kazao da bi voleo da ovog košarkaša i naredne sezone gleda u zelenom dresu. Sa druge strane, 26 koševa upisao je Gordon Hejvord, ali ni to nije spasilo Džez.

I na kraju, Klipersi su teškom mukom pobedili Nagetse. Domaći su do trijumfa stigli pre svega zahvaljujući Džamalu Krafordu koji je 21 od svojih 23 poena upisao u poslednjoj četvrtini kada je igrao kao u transu. Novom pobedom, Klipersi su došli do petog vezanog trijumfa.

Treba napomenuti da je Blejk Grifin utakmicu završio sa samo jednim skokom manje od tripl-dabla sa 14 poena, 10 asistencija i 9 uhvaćenih lopti.

Rezultati:

Bruklin Nets – Portland Trejl Blejzers odloženo
Njujork Niks – Sakramento Kings  odloženo
Memfis Grizlis – Orlando Medžik 103:94
Nju Orleans Pelikans – Filadelfija 76ers 99:74
Oklahoma Siti Tander – Minesota Timbervulvs 82: 74
Juta Džez – Boston Seltiks 90:99
Los Anđeles Klipers – Denver Nagets 102:98

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter