0
Fudbal

ODLAZAK U LEGENDE: Rikelme okončao karijeru

Objavljeno: 26.01.15 u 09:12

Baš kako je i najavio krajem decembra jedan od najkreativnijih fudbalera sveta u prethodnoj deceniji, Huan Roman Rikelme, odlučio je da stavi tačku na profesionalno bavljenje fudbalom.

Maestralni vezni fudbaler ima 36 godina, a karijeru završava posle 18 sezona.

– Doneo sam odluku da prekinem da igram fudbal. Osećam se veoma srećnim zbog svega što je iza mene. Uživao sam od prve do poslednje utakmice – kazao je Rikelme, čiji je poslednji klub bio Argentinos Juniors, u kojem je prvobitno bio do svoje 17. godine.

– Uživao sam u svakom dodavanju, u svakom golu. Imao sam lepu karijeru, divnu. Nadam se da su ljudi uživali u tome kako igram – istakao je Argentinac.

Rikelmeov prvi profesionalni klub bio je Boka Juniors, a 2002. godine prešao je u Barselonu. Nije se najbolje snašao na Nou Kampu, ali je tokom četiri godine u Viljarealu postao legenda kluba i sa ’Žutom podmornicom’ stigao je do polufinala Lige šampiona.

On se 2007. godine vratio se u Boku, a letos je zaigrao za Argentinos Juniors. Rikelme je 51 put igrao za Argentinu i postigao 17 golova.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter