0
Ostali sportovi

FOTO: STARSPORT

DOMINACIJA SRPKINJA: Mandićevoj srebro, Bogdanovićevoj bronza na Floridi

Objavljeno: 25.01.15 u 13:36

Olimpijska šampionka u tekvondou Milica Mandić osvojila je srebrnumedalju na Otvorenom prvenstvu SAD na Floridi, dok je bronza pripala Tijani Bogdanović.

Mandićeva je posle početne tri pobede u finalu G2 turnira izgubila od Holanđanke Rešmi Ogink, druge na olimpijskoj listi.

– Radila sam dosta na promeni tehnike i taktike. Uživala sam u svakom meču, pogotovo u prvom, gde sam imala možda i najmoćniju protivnicu na turniru. Uspela sam da realizujem zamišljeno, sezona je tek počela i nadam se da će biti sve bolje. U maju je Svetsko prvenstvo i to mi je prvi veliki cilj – rekla je Mandićeva.

Bogdanovićeva, aktuelna evropska i svetska juniorska šampionka, ovoga puta borila se u seniorskoj konkurenciji.

Ona je posle tri pobede u prvoj rundi savladala Amerikanku Krejg koja je u top 15 boraca sveta, da bi u polufinalu posle teške borbe izgubila od takmičarke iz Kine.

– U seniorskoj konkurenciji učestvovala sam samo na jednom turniru prošle godine i tad sam osvojila srebro. Jedva sam čekala januar da počnem da se takmičim i u seniorskoj konkurenciji. Za sada mi ide super. Trener i Milica veruju da ću do kraja godine ući u prvih šest na svetu i obezbediti odlazak na Olimpijske igre u Brazilu – rekla je Bogdanovićeva.

Prvog dana turnir srebrne medalje u kadetskoj konkurenciji osvojili su Sara Jović (do 33 kilograma) i Serđa Stević (do 44 kilograma).

hotsport.rs/tanjug

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter