0
Evropske lige

POJAČANJE: Real Madrid kupio novog Brazilca, Lukaš Silva stiže u Španiju

Objavljeno: 23.01.15 u 11:46

Potrepsednik Real Madrida, Marsio Rodriges, potvrdio je da je najpoznatiji svetski fudbalski klub angažovao dosadašnjeg fudbalera Kruzeira, Lukasa Silvu.
– Transfer Lukasa Silve je zvaničan i klub će izdati saopštenje u četvrtak. On je odlučio da je vreme da ide, a mi ćemo ga zameniti nekim od naših mladih igrača – rekao je Rodriges.

Real je za angažman talentovanog zadnjeg veznog fudbalera iz klupske kase izdvojiti sumu od ukupno 13 miliona evra.

Lukas Silva je 21-godišnji igrač, u karijeri je nastupao isključivo za Kruzeiro za koji je debitovao 2011. godine sa svega 17 godina. Silva je, takođe, član mlade reprezentacije Brazila, za koju je postigao i jedan gol.

Bio je jedan od najznačajnijih igrača u osvajanju dve uzastopne titule Kruzeira, a o njegovim kvalitetima u superlativima je govorio i nekadašnji fudbaler „Kraljevskog kluba„, Žulio Baptista.

Lukas je Brazilac, ali se uklapa u evropski stil igre. Ako u Madridu bude igrao kao u Brazilu postaće jedno od najvećih imena u fudbalu vrlo brzo – smatra Baptista.

Preostaje da se vidi da li će Anćeloti dati šansu Brazilcu i da li njegov dolazak označava ujedno i odlazak nekog od sadašnjih igrača „kraljevskog kluba“ koji igra na toj poziciji.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter