1
Evroliga

FOTO: STARSPORT

EVROLIGA: Zvezda juri snove u meču s Barselonom

Objavljeno: 23.01.15 u 10:01

Košarkaši Crvene zvezde večeras od 20:45 pokušaće da dođu do čuda i do prve pobede u Top 16 fazi Evrolige u meču četvrtog kola Grupe E sa favorizovanom Barselonom.Kao što je poznato, ekipa Dejana Radonjića je pretrpela sva tri poraza u Top 16 fazi Evrolige, pošto su bolji od crveno-belih bili bolji igrači Reala, Makabija i Galatasaraja.

Međutim, ni slavna Barsa nije u mnogo boljem položaju, pošto iz dosadašnja tri meča ima jednu pobedu. Kako bi ispunili svoje želje i uspešno prebrodili put ka nok-aut fazi i jedna i druga ekipa nalaze se pod pritiskom pobede.

– Barselona je spoj mladosti i iskustva, mozda i najboljih mladih igrača u Evropi. Oni streme ka tituli prvaka, iako će nastupiti bez Navara i Olesona, što im neće biti preveliki problem. Ali, želimo da ih iznenadimo – istakao je trener crveno-belih Dejan Radonjić.

Iako igraju protiv favorizovanog rivala, igrači crveno-belih neće istrčati na parket katalonske dvorane unapred pomireni sa porazom:

– Uertas je motor i mozak njihovog tima, Ante Tomić dominara pod košem, dok se dosta toga vrti i oko Doelmana. Imaju vrlo agresivnu spoljnu liniju, neke od najboljih mladih igrača Evrope poput Hezonje i zato ćemo morati da budemo veoma oprezni. Ipak, mislim da smo do sada pokazali da možemo da igramo sa najboljim ekipama u Evropi – smatra Blažič.

Sa druge strane, u taboru Barselone, svesni su odakle im preti najveća opasnost. Barem tako kaže trener Ćavi Paskval:

– Marjanović je poseban igrač. Nije ga lako čuvati, postoji nekoliko taktičkih opcija. On je košarkaš koji daje identitet i stil ekipi kao što je Crvena zvezda. Markus Vilijams i Čarls Dženkins su izuzetno dobri u napadu, a imaju dosta mladih i talentovanih igrača koji mogu da iskoče svakog trenutka – smatra Paskval.

hotsport.rs

0
0

1 Komentara

  1. Samo hrabro spartanci, nije sramota izgubiti od boljeg protivnika, sramota je ne učestvovati! ZVEZDA PONOS POŠTENE SRBIJE NAJVEĆI BREND NA BALKANU I JEDINI KLUB KOJI NIKADA NIJE ISPADAO IZ PRVE LIGE.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter