0
ATP

AO: Kraj snova za Troickog, Berdih bolji u meču trećeg kola

Objavljeno: 23.01.15 u 10:41

Srpski teniser Viktor Troicki nije uspeo po prvi put u karijeri da se plasira u 1/8 finala Australijan opena pošto je u trećem kolu eliminisan od češkog predstavnika, Tomaša Berdiha, rezultatom 2:1.

Troicki je po setovima izgubio sa 4:6, 3:6, 4:6 nakon 111 minuta bespštedne borbe.

Srpski teniser nema mnogo prostora za nezadovoljsvo, pošto je na prvi Gren slem sezone došao okićen prvom titulom u sezoni i drugom u karijeri, osvojivši ATP turnir u Sidneju.

Novak Đoković je gledao meč svog kolege iz dresa reprezentacije sa tribina, ali ni podrška svetskog broja jedan nije pomogla Troickom da izađe na kraj sa snažnim servisom sjajnog Čeha.

Sedmi teniser sveta je do šeste pobede nakon sedmog međusobnog duela došao zahvaljujući sjajnim statističkim parametrima. Sjajno je servirao i osvojio čak 39 od 44 poena na prvi servis (89 odsto), a 22 od 33 prilikom drugog (67 odsto) uz 20 asova.

Na drugoj strani, Viktor je imao 50/72 na prvi servis i svega 29 odsto na drugi (8/28) pored 11 asova, ali i pet duplih servis grešaka, dok Berdih nije napravio niti jednu.

Berdih je bio izuzetno agresivan i precizan, a da je odigrao fantastično govori i 55 vinera, čak 34 više od 54. tenisera sveta, uz samo 19 neiznuđenih grešaka, naspram 30 Troickog.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter