28
Domaći fudbal

RAZJAŠNJENO: Evo ko je osnovao Partizan, a nije Franjo Tuđman (VIDEO)

Objavljeno: 22.01.15 u 13:19

U prepirkama navijača naša dva najveća kluba Crvene zvezde i Partizana obično se koriste nepotvrđeni argumenti među kojima je i onaj da je pokojni predsednik Hrvatske imao određenu ulogu u tada armijskom klubu.

Istinu o tome kolika i kakva je Tuđmanova uloga u JSD Partizan bila u emisiji kod Dejana Anđusa govorio je novinar Željko Pantić koji je kao dokaz doneo monografiju „Četvrt veka istorije FK Partizan“.

Među ljudima koji su pokrenuli osnivanje FK Partizan u toj publikaciji navedeni su Svetozar Vukmanović – Tempo, Mijalko Todorović, Peko Dapčević i Ratko Vujović – Čoče.

– S obzirom da je izdanje iz 1970. godine, „hrvatsko proleće“ i MASPOK tada nije bilo pokrenuto, tako da nije bilo nikakve potrebe da se knjiga nacionalno cenzuriše ili „pegla“. Duboko u komunizmu, drugarice i drugovi. Detaljno je opisano kako je napravljen Partizan. Koliko je Franjo Tuđman prenaglašen u istoriji Partizana govori i što ga uopšte nema među onima kojima su dodeljene zlatne i srebrne plakete ili zahvalnice. Ako je on „rodio“ Partizan, ako je dao crno-bele boje Partizanu, a tada je bio visoki komunistički funkcioner, nije bilo razloga da on ne dobije bar zahvalnicu, što samo pokazuje koliko je on nebitan u istoriji Partizana. Koliko smo mi skloni da od jednog sportskog rivaliteta napravimo međunacionalnu mržnju među ljudima iz istog naroda. Gde su ti Hrvati, vidim da ih nema, rekao je Pantić, a prenosi Sportska centrala.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

5
4

28 Komentara

  1. Na sajtu Partizana je pisalo da je sportsko drustvo Partizan osnovala 32. Zagrebacka divizija, koje je potom vrlo brzo prebaceno u Beograd. I kako cete u samom fokusu rata nagradjivati Tudjmana ili nekog slicnog njemu, nije uopste bilo uslova za tako nesto, da ne govorim kasnije. Uporno se tjesite a ovo je cisti Hrvatski klub i tu nema sumnje.

    0
    2
    Odgovori
  2. Bože dragi i budala,kakve veze ima Tudjman sa osnivanjem Fk Partizan,U to vreme je taj isti koliko je imao god, drugo pričate ko je igrao za Fk Partizan, da bilo je igrača svih nacija i vera, a šta je Prosinečki, šta je Belodedić itd, mani te se tih gluposti ,ja sam Srbin i volim Partitan a što da nisam možda manji Srbin od ovih koji navijaju za Crvenu Zvezdu, ja sam potomak Solunca odlikovanog Karadjordjevom zvezdom za zasluge u 1 svet.ratu i ko to meri ko je i koliki patriota Srbin, ne zanosite se više. Živela Srbija

    1
    0
    Odgovori
  3. 45g su zvezdu osnovali Draza i Kralj Petar, sa ciljem da omladina ima gde se okuplha i srbuje, samo to Ozna nikad nije saznala.

    2
    6
    Odgovori
  4. ipak ga osnovase u ono vreme jugosloveni hrvatske nacionalnosti ,, koga boli neka boli, a ovo su ipak ispeglali da veliku vecinu ne bi bolelo uklonjeni svi dokazi vrlo pomno i detaljno

    4
    8
    Odgovori
  5. Pantica boli sto su Hrvatski igraci rekli istinu o osnivanju Jugoslavenskoga nogometnog kluba Partizan,Pogledaj sliku sa prvoga derbija Panticu u Zvezdi sve Srbin do Srbina u Partizanu sve ustasa do ustase,Zvezdini navijaci Srpska sirotinja siromasni radnici studenti, na drugoj strani podoficiri oficiri generali svi u uniformama su morali navijati,za taj skrpljeni tim od ustasa i nekoliko namoranih Srba jedan Makedonac valjdi i neki Rumun.Panticu nemozes ti istinu sakriti.

    2
    4
    Odgovori
  6. ‘Pitali smo delije (inace, turski konjicki odredi koji su klali Srbe), nece da nam kazu gde im je osnivac (slobodan penezic krcun, dokazani ubica Srba), zakopao Drazu!’ 1989.arkan je osnovao navijacku grupu turskog imena, a pre toga ste se zvali cigani! Osnovali su vas gorepomenuti krcun, nikola bugarcic-general sa golog otoka i jedan od najvecih simpatizera bio vam je jovo kapicic, takodje mucitelj i ubica Srba na golom otoku. Toliko o vasem Srpstvu!

    10
    2
    Odgovori
  7. SRBIAN SAM ali ne navijam ni za zvezdu ni za partizan i tek sam sad shvatio o cemu je rec tako da hrvati pusite kurac i to veliki kurac

    0
    0
    Odgovori
  8. Ma nema potrebe uopste traziti dokumenta, jer se zna da su osnivaci zvezde i Partizana OZNA odnosno JNA, zna se da su to mogli uraditi samo NAJVISI funkcioneri!!
    Ne moze ulicni pandur, a tek ne neki antifasisticki (jel to na FON-u???) student, da ugasi SK Jugoslaviju, i prenese vlasnistvo na novi klub, a samo treba NE BITI retardiran pa videti da lik koji je valjda 1923.rodjen nije FIZICKI sa 21 godinom biti ikakav visoki funkcioner u vojsci!!!!
    Na zalost jedna navijacka grupa okuplja izgleda bas one suprotne kojima je sve to ipak logicno, pitali oni dedove i dede im rekli da je tad vojni kadet mogao da radi sta hoce i to sa ogromnim drzavnim parama i imovinom, da par godina kasnije da velike pare da se gradi JNA dok je narod jos gladan bio!!
    Eeeee sto nije sad komunizam a da ja imam 21 opet i u vojnoj akademiji da sam, ma Juventus bi reosnovao (srce je ipak crno-belo)…

    5
    0
    Odgovori
  9. umrite gnjide zna se tko je osnovao partizan a tuđman i ostali došli kraje pedesetih,vi nastali od fk jugoslavije osnivač vam krcun najveći ubica srba u istoriji oladite pogledajte smao šta vam rade vaša bagra

    1
    0
    Odgovori
  10. Najveca ste bruka nase zemlje vi sto pricate da ste ponos i stub SrBstva,bruka te nas gde god stignete,zbog vasih dugova svi klubovi u nasoj zemlji su na losem glasu iako ste samo vi duzniji od cele JSL zajedno… Najveci vas problem je sto ste jadni i nemocni pa u toj nemoci poteze te za zlobom i mrznjom…

    1
    0
    Odgovori
  11. Hhaha ovi idu onom narodnom vise puta izrecena laz postaje istina….. ZVEZDA PONOS POŠTENE SRBIJE NAJVEĆI BREND NA BALKANU I JEDINI KLUB KOJI NIKADA NIJE ISPADAO IZ PRVE LIGE! ! !

    1
    1
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter