0
Ostali sportovi

BADMINTON: Petrović prvi na listi evropskog kruga

Objavljeno: 22.01.15 u 12:29

Dragoslav Petrović nastavio je da ispisuje nove stranice istorije srpskog badmintona. Naš najbolji junior izbio je na prvo mesto rang liste evropskog kruga koja je objavljena u sredu 19. januara 2015, što je najbolji plasman nekog srpskog igrača na ovoj listi. Zahvaljujući briljantnim rezultatima na turnirima Svetskog i Evropskog kupa Petrović je zaposeo na čelo sa 495 bodova, što je 15 više od drugoplasiranog na ovoj listi Austrijanca Volfganga Gnedta.

Treće, četvrto i peto mesto drže Francuzi Toma Popov, Vinsent Medina i Aleksandre Hamer sa 450, 425 bodova, odnosno 420 bodova.

Rang lista evropskog kruga se pravi na osnovu svih rezultata u aktuelnoj sezoni, koja je počela u septembru prošle godine a trajaće do jula 2015. Naš mladi olimijac je tako trenutno bez premca od svih evropskih igrača budući da, zahvaljujući finansijskoj podršci Ministarstva omladine i sporta i Olimpijskog komiteta Srbije, u potpunosti realizuje plan i program takmičarskih aktivnosti.

Inače, Petrović je u 2014. osvojio zlato i četiri srebra na turnirima Svetskog i Evropskog kupa. Trijumfovao je na YONEX Slovak Junior 2014, a stigao do finala na Israel Junior International 2014, Victor Croatian Junior 2014, RSL Czech Junior International 2014 i Turkey Junior 2014. Ovim rezultatima treba dodati i dve bronze u 2013. na Yonex Czech Junior International Orlova 2013 i 19. TEM Slovenia Junior International 2013. I 2015. član Razvojnog programa Olimpijskog komiteta Srbije otvorio je odlično.

Na ovogodišnjem Polish Junior 2015, na kojem je lane stao u šesnaestini finala, plasirao se među osam najboljih što mu je, uostalom, i donelo proboj na čelo rang liste Evropskog kruga. Prvi naredni izazov na međunarodnoj juniorskoj sceni Petrović će imati od 12. do 15. februara u Pečuju gde ga očekuje nastup na 5th Multi Alarm Hungarian Junior. Kulminacija ove sezone biće 26. marta kada u Lublinu u Poljskoj počinje Evropsko prvenstvo za juniore gde će naš reprezentativac biti jedan od nosioca i, svakako, jedan od konkurenata za postolje.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter