0
Košarka

NBA: Oklahoma konačno u pozitivnom bilansu, Sparsi bolji od Nagetsa

Objavljeno: 21.01.15 u 08:31

U nastavku takmičenja u NBA ligi ove noći na programu su bila samo dva meča.

U prvom, ekipa Oklahome Siti Tander savladala je Majami Hit na gostovanju u Amerikan Erlajns Areni.

Kevin Durant nije imao svoje šutersko veče, iz igre je gađao svega 9-24, a od toga je uspeo da ispali rafal od čak 8 trojki bez i jedne jednine pogođene.

Ipak, vladajući MVP je uspeo da ubaci 19 poena, uz to je dodao i po 8 skokova i asistencije, ali i 4 ukradene lopte. Pomoć je dobio u vidu Rasela Vestbruka koji je stao na 19 poena, 10 skokova i 6 asistencija.

Sjajan posao za Tandere sa klupe je odradio Redži Džekson, za koga se šuška da bi mogao da bude trejdovan. Rezervni plejmejekr Oklahome upisao je 16 poena uz šut iz igre 7-9.

Na drugoj strani, Hasan Vajtsajd je počeo fantastično, u prvom poluvremenu je upisao 10 poena bez promašaja iz igre šutirajući 5-5, ali se potom povredio. Boš je dodao 16 poena, Vejd 18 uz 6 asistencija, ali nije bilo dovoljno.

Ovim trijumfom Tanderi su konačno uspeli da se pridruže ekipama koje imaju pozitivan odnos pobeda i poraza, pošto četa Skota Bruksa sada ima skor od 21-20, ali je i dalje van pozicije koja garantuje učešće u post-sezoni.

U drugom susretu večeri košarkaši je lako prebrodio gostovanje u Koloradu u kojem su savladali Denver Nagetse. Zablistao je MVP prošlogodišnje finalne serije, Kavaji Lenard.

Sjajni krilni igrač meč je završio sa snažnim dabl-dablom od 17 poena i 15 skokova. Tim Dankan u prvom poluvremenu nije postigao niti jedan poen, ali je na kraju stigao do svojih brojki sa 16 poena i 5 skokova. Toni Parker je dodao 18.

Na drugoj strani blistao je reprezentativac SAD, Kenet Farid. Dugokosi krilni centar Nagetsa upisao je 26 poena uz 14 skokova, ali je bio usamljen u svom timu koji nije uspeo da pruži dostajan otpor aktuelnim šampionima.

Rezultati:

Majami – Oklahoma 86:94
Denver – San Antonio 99:109

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter