5
Evroliga

BORA STANKOVIĆ: Evroliga zatvorenog tipa ne sme da zaživi

Objavljeno: 21.01.15 u 15:38

Reči počasnog predsednika FIBA Borislav Stanković uvek imaju posebnu težina ma o kojoj košarkaškoj temi da se radi, a kako je ovih dana aktuelizovana priča o zatvorenom formatu Evrolige koji bi mogao da startuje od sezone 2016/17 dnevni list Sport je kontaktirao upravo njega.

– Ideja o Evroligi zatvorenog tipa nije dobra, ne sme se dozvoliti da zaživi, bila bi pogubna na kompletan razvoj sporta na Kontinentu. Da se pogledamo oči u oči, pa da mi neko kaže šta je to evropskoj košarci i klupskim takmičenjima doneo ULEB ili Evroliga. Da li su oni izmislili Kup šampiona, Kupova ili Koraća, primera radi. Nisam primetio. Dugo pamtim i u ova vremena, a kontinentalna klupska takmičenja su građena iz „pepela” da bi u svakom pogledu dosegla vrhunac, da bi neko „otkrio” da je sazreo trenutak za inovacije, ogorčen je Stanković.

Vrlo dobro se zna i iz čije kuhinje stiže ideja o zatvorenoj Evroligi.

– Ideja Evrolige, koja je godinama na „programu”, zna se dobro odakle je krenula – iz Španije i na prvom mestu su interesi njihovih najvećih klubova. Čak i u ideji o zatvorenom evroligaškom sistemu, predviđa da imaju najviše (pet) predstvanika. To sigurno nije generalni interes ovog sporta uprkos, niti želja za profitabilnošću može da bude opravdanje, kaže Stanković.

Podsećamo da bi u slučaju da Evroliga bila zatvorenog tipa ABA liga dobila samo jedno mesto, a nije nemoguće da ostane i bez njega jer će biti potrebne čvrste garancije da se radi o klubu sa stabilnim finansijama.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

5 Komentara

  1. @KK DRUGA LIGA

    Želim ti da uvek ostanete „brend“ kakav ste i sada… Ništa više…
    KK Sledeća Sezona…
    Podatci o brendu sa stranice EL:
    Cvena Zvezda Telekom Belgrade:
    National Championchips – 0
    National Cup – 1
    ABA League – 0
    Founded 2011
    Nema šta… Brend i ponos… Ali ove Vučićeve Srbije…
    Fascinantno je kada neki ljakse čuje za neki termin („brend“ u ovom slučaju), i počne istim da se frlja, a veze nema šta to znači… A izguglaj malo ko je dobio nagradu za najveći brend balkana… Suza će ti poći… 😉

    0
    0
    Odgovori
  2. De ste brendashi, ulazite u top 16 posle 40 godina i pisete da ste brend a i u top 8 nikad niste, da ne spominjemo titulu
    KK SPLIT I KK PARTIZAN JEDINI ZASLUZNI ZBOG TOGA STO ABA LIGA IMA VELIKE KOJEFICIJENTE U EVROPI
    P.S. NEMATE TITULU U 21 VEKU

    0
    0
    Odgovori
  3. Pa i sada je zatvorenog tipa, samo za najbolje evropske klubove. ZVEZDA PONOS POŠTENE SRBIJE, NAJVEĆI BREND NA BALKANU I JEDINI KLUB KOJI NIKADA NIJE ISPADAO IZ PRVE LIGE !!!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter