0
Ostali sportovi

PERIĆ ZADOVOLJAN: Osvojen turnir u Norveškoj pokazuje da kvalitetno radimo

Objavljeno: 20.01.15 u 17:51

Vršilac dužnosti selektora srpskih rukometaša Dejan Perić rekao je da je trofej osvojen na prijateljskom turniru u Norveškoj dokaz kvalitetnog rada.

– Na tri turnira uspeli smo da damo šansu i mlađim igračima iz omladinske selekcije koji su imali i obaveze oko kvalifikacija za Svetsko prvenstvo. Mislim da smo uspeli da ih uvedemo u sistem igre, kodeks, disciplinu, kao i da su uspeli da pokažu dobru igru – rekao je Perić.

Pre nego što su osvojili turnir u Norveškoj, srpski rukometaši učestvovali su na turniru u Kataru i odigrali prijateljske utakmice sa selekcijom Hrvatske.

– Na sva tri turnira išli smo u izmenjenenom sastavu, neki igrači su išli na sva tri turnira, neki na dva, a pojedini na jedan. Sa svima sam obavio razgovore, zdrav i korektan odnos koji imam sa igračima je poželjan i jedini ispravan. U sve tri akcije učestvovali su igrači na koje najozbiljnije računamo u budućnosti –  istakao je Perić.

On je dodao da ga raduje zdrava atmosfera, odnos igrača prema reprezentativnom dresu i igri koju su pokazali na terenu.

– Igrači su se držali sistema, i na pravi način funkcionisali u odbrani koja je davala rezultat, i u napadu nije bilo samoisticanja, znalo se kako i šta se radi. Sve utakmice koje smo u ovih mesec dana odigrali poslužile su kao dobra provera za buduće akcije, prvenstveno nastavak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, a i dale su samopouzdanje svima nama – zaključio je Perić, a prenosi Tanjug.

Srbija se nije kvalifikovala na Svetsko prvenstvo u Kataru, a u aprilu reprezentaciju očekuje nastavak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Poljskoj 2016. godine.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter