0
Košarka

NBA: Niksi konačno pobedili, Harden ubacio 45

Objavljeno: 20.01.15 u 09:16

U večeri u kojoj NBA liga slavi dan Martina Lutera Kinga, odigrano je čak 12 utakmica na parketima američke profesionalne lige.

NBA maraton započeo je još sinoć u Šarlotu u kojem su Hornetsi dočekali povratak na teren Ala Džefersona i savladali Minesotu. Sjajni centar je po prvi put još 2006. godine meč počeo sa klupe, ali to nije smetalo izabranicima Stiva Kliforda da dođu do pobede.

Na terenu nije bilo Kembe Vokera, odgovornost je preuzeo Džerald Henderson koji je ubacio 17 poena. Bek Šarlota ponovo je dobio prednost u odnosu na Lensa Stivensona za koga se šuška da bi mogao da bude trejdovan.

Ekipa Vašingtona lako je savladala 76erse. Novi dabl-dabl proknjižio je Džon Vol koji je ovog puta stao na „samo“ 10 poena i 10 asistencija.

Ekipa Atlante nastavlja da gazi svoje rivale. U poslednjih 29 utakmica Hoksi su upisali čak 27. Sinoć su savladali Detroit koji je pokušavao da upiše osmu pobedu na gostovanjima zaredom. Ipak najbolji tim Istoka trenutno nije dozvolio iznenađenje, vezao je i 13. trijumf uz pomoć 20 poena Ol-star krilnog centra, Pola Milsapa.

Ekipa LA Klipersa pobedila je Boston bez većih poteškoća. Monstruoznu utakmicu imao je Deandre Džordan koji je meč okončao sa 19 poena, 12 skokova i čak 6 blokada. Sjajni centar Klipersa uz sve to imao je samo jedan promašaj iz igre.

Ekipa Golden Stejta ne staje. Fantastični voriorsi očitali su košarkašku lekciju Denveru pobedivši ih sa čak 41 poenom razlike. Fantastične role imali su popularni „spleš bradersi“ – Stef Kari i Klej Tompson. Kari je ubacio 20 poena uz 8 asistencija, dok je Tompson upisao 22 poena.

Ekipa Memfisa nije uspela da obraduje navijače pobedom nad Dalasom. Monta Elis je preuzeo stvar u svoje ruke, ubacio je 25 poena. Kada se na to doda i 21 koš Dirka Novickog, Grizlisima nije ostalo previše prostora da se nadaju uspehu.

Ekipa Hjustona lako je izašla na kraj sa Indijanom Pejsers. Veče je počelo u znaku Dvajta Hauarda koji je posle prve četvrtine već imao 9 poena i 12 skokova. Ipak, u nastavku je viđen šou Džejmsa Hardena koji je na kraju izbrojao čak 45 poena.

Prvi strelac NBA lige je uz sve to ispalio samo 18 šuteva iz igre od kojih je pogodio 12 (od čega 7 trojki iz 12 pokušaja). Sam Džejms Harden je ubacio 14 slobodnih bacanja iz 15 pokušaja, pogodio je više šuteva sa penala nego kompletan tim Indijane zajedno.

Konačno, prvi put nakon 12. decembra prošle godine ekipa Njujorka uspela je da pobedi u NBA ligi. Noćas su savladali Pelikanse koji su igrali bez Entonija Dejvisa. U tom periodu nemoćni Njujork vezao je čak 16 uzastopnih poraza što je najduži gubitnički niz u istoriji ove franšize. Entoni je ubacio 24 peona, a mladi i „anonimni“ Galavej 21.

Ekipa Klivlenda lako je savladala Čikago Bulse. Čikago nije uspevao da pogodi šut iz igre, dok su na drugoj strani bili razigrani i Lebron Džejm sa 26 poena i Džej Ar Smit sa 20 koševa i Kevin Lav sa 16 poena i 12 skokova i Kajri Irving sa 18 poena i 12 asistencija, ali i Timofej Mozgov sa 15 poena i 15 skokova.

Ekipa Toronta pobedila je Milvoki uprkos činjenici da je Demar Derouzen ostao na neverovatnih 0 (slovima: nula) poena tokom meča, Demjan Lilard je ubacio 22 poena u pobedi Portlanda nad Kingsima, a Goran Dragić 24 koša u trijumfu Finiksa nad Lejkersima.

Rezultati:

Šarlot – Minesota 105:80
Vašington – Filadelfija 111:76
Atlanta – Detroit 93:82
L.A. Klipers – Boston 102:93
Golden Stejt – Denver 122:79
Memfis – Dalas 95:103
Hjuston – Indijana 110:98
Njujork – Nju Orleans 99:92
Klivlend – Čikago 108:94
Milvoki – Toronto 89:92
Portland – Sakramento 98:94
Finiks – LA Lejkers 115:100

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter