0
Fudbal

FOTO: UEFA

EP U-21: ‘Orlići’ u drugom šeširu

Objavljeno: 20.01.15 u 20:08

Žreb grupa za novi ciklus Evropskog prvenstva za igrače do 21 godine 2017. godine obaviće se 5. februara u sedištu UEFA u Nionu.

U novom ciklusu takmičenja po novom formatu takmičenja, koje se planira za 2017. godinu, učestovaće dvaneset najboljih reprezentacija Evrope, umesto osam, koliko je bilo na poslednjih nekoliko šampionata. Istovremeno smanjen je broj grupa sa deset na devet. Za finalni turnir će se plasirati pobednici devet grupa. U baražu će se naći četiri najbolje drugoplasirane ekip, od kojih će se preko baraža doći do još dva učesnika evropskog prvenstva.

Naša zemlja će na žrebu biti svrstana u drugom šeširu. Pored Srbije u tom šeširu će se naći još: Rusija, Švajcarska, Švedska, Izrael, Ukrajina, Slovačka, Rumunija i Belgija.

U prvom šeširu će biti: Španija, Engleska, Italija, Nemačka, Francuska, Češka, Portugalija, Holandija i Danska.

Pravo učešća u tom takmičenju imaju igrači rođeni 1994. godine i mlađi.

Za organizaciju prvenstva Evrope 2017. godine prijavile su se četiri države: Poljska, Holandija, Škotska i Rusija.

Kvalifikaciona takmičenja za novi ciklus takmičenja počinju krajem marta, ali će naša reprezentacija verovatno startovati septembra.

Mlada reprezentacija Srbije će od 17. do 30. juna učestovati na finalnom turniru u Češkoj, jer je pod vođstvom Radovana Ćurčića, to pravo stekla eliminacijom evrpskog prvaka Španije u baražu.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter